Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grouper – “Headache”/”I’m Clean Now”

Al meer dan 10 jaar laat Liz Harris onder pseudoniem Grouper haar intimistische muziek weerklinken. Met haar fluisterende zang en galmend instrumentarium heeft ze al een flink repertoire opgebouwd. Een repertoire dat weemoed biedt in liederen die evenveel verhullen als ze verbergen. Sinds het briljante album Ruins was het een tijd stil rond dit project. Zorgvuldig pikte ze de kortste dag van het jaar uit om haar nieuwe single de wereld in te sturen. Ze heeft zo haar redenen om voor dit kantelpunt te kiezen.

Na die dag lengen de dagen immers. Het is het begin van iets nieuws. Laat dat nu zijn wat Grouper perfect weet neer te leggen op haar nieuwe 7” single Paradise Valley. Net zoals de zonsopgang op de cover voelen de nummers meer als een herbronning dan de verzonken gedachten die ze bezong op haar vorig werk. Op “Headache” laat ze positieve en hoopvolle melodieën zwellen in de ambient en ruis die we van haar kennen. Toch boet ze niet in aan mystiek, de gitaarakkoorden zijn nog steeds gevoed door een twijfel en terughoudendheid.

De B-kant “I’m Clean Now” is zeker geen nummer dat moet onderdoen. Het is een mooi tegenwicht dankzij het openbloeiende getokkel op haar gitaar. Het voelt een stuk lichter aan dan “Headache”, maar is minstens zo mooi. Niet alleen door de prachtige melodie en het gefluister, maar ook door de mooie ruis die zachtjes onder het nummer kruipt.

Op de twee nummers van de Paradise Valley 7” koppelt Grouper zich niet los van haar vorig werk, maar  brengt ze het naar een nieuwe heldere stroom van gedachten. Meer dan een mooi begin voor dit nieuw toertje rond de zon.

Bandcamp

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Melanie De Biasio - Il Viaggio (★★★★½): Verpletterende koortsdroom

Wanneer Melanie De Biasio een nieuw teken van muzikaal leven geeft, schuiven wij naar het puntje van onze stoel. Sinds de Waalse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hinako Omori – “cyanotype memories”

Hinaki Omori is best nieuw in het muzieklandschap, maar gaf ons een prachtige ochtendwandeling doorheen dat landschap met haar eerste album a…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Supreems - "Nachtschone"

Als we het over veelbelovende (Belgische) artiesten in de elektronische muziekscene hebben, dan kan en mag Supreems eigenlijk niet in het rijtje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.