Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sewer Rats – “Mother Acid”

Sewer Rats

In Groot-Brittannië is er tegenwoordig een grote lading aan artiesten die het liever niet proper houden. Sewer Rats is de nieuwste en het drietal uit Grimsby maakt psychedelische grunge met een stevige hard rock invloed. Slechts met drie maar toch maken ze lawaai alsof het niets is. Denk aan een mix tussen Motörhead (Lemmy zou trots zijn), The Melvins en Mudhoney. Vuil, vettig en modderachtig. Op 25 november komt de nieuwste EP van de band uit Mother Acid en daaruit mogen we nu de titeltrack premieren.

Volgeladen en met een bepaalde vernielzucht barst “Mother Acid” uit zijn voegen. Een ruwe vorm van vroege psychedelica met smerige zang. Biertjes in de lucht, een grote trip (zegt hij ook letterlijk) en alles geven, meer is niet nodig. Vette riffs en gortige drums knallen het nummer doorheen. Geen regels, gewoon knallen en dat werkt ook! Denk maar eens wat dit live moet geven? Duizenden moshpits! Sewer Rats komen uit de riool gekropen om hun vunzigste verhalen aan ons te vertellen en het klinkt verrassend lekker!

De zanger zegt alvast dit over de EP: “This is crusty in your face grunge, influenced by the drag of modern day life and all the shit that comes with it. Some songs are about not giving a fuck about people’s opinions, and some are about heavy trips!” Wij geven hem alvast geen ongelijk. Interesse in meer van dit? Pre-order de EP hier.

 

Facebook / BandCamp

2907 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…
AlbumsRecensies

Mygun – Dry Season Has Come (★★★½): Belgische grunge in een badje van metal

Nee, beste vrienden, grunge is niet dood! Grunge leeft, en dan nog wel in Brugge, of all places. Dat is de uitvalsbasis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.