Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sewer Rats – “Mother Acid”

Sewer Rats

In Groot-Brittannië is er tegenwoordig een grote lading aan artiesten die het liever niet proper houden. Sewer Rats is de nieuwste en het drietal uit Grimsby maakt psychedelische grunge met een stevige hard rock invloed. Slechts met drie maar toch maken ze lawaai alsof het niets is. Denk aan een mix tussen Motörhead (Lemmy zou trots zijn), The Melvins en Mudhoney. Vuil, vettig en modderachtig. Op 25 november komt de nieuwste EP van de band uit Mother Acid en daaruit mogen we nu de titeltrack premieren.

Volgeladen en met een bepaalde vernielzucht barst “Mother Acid” uit zijn voegen. Een ruwe vorm van vroege psychedelica met smerige zang. Biertjes in de lucht, een grote trip (zegt hij ook letterlijk) en alles geven, meer is niet nodig. Vette riffs en gortige drums knallen het nummer doorheen. Geen regels, gewoon knallen en dat werkt ook! Denk maar eens wat dit live moet geven? Duizenden moshpits! Sewer Rats komen uit de riool gekropen om hun vunzigste verhalen aan ons te vertellen en het klinkt verrassend lekker!

De zanger zegt alvast dit over de EP: “This is crusty in your face grunge, influenced by the drag of modern day life and all the shit that comes with it. Some songs are about not giving a fuck about people’s opinions, and some are about heavy trips!” Wij geven hem alvast geen ongelijk. Interesse in meer van dit? Pre-order de EP hier.

 

Facebook / BandCamp

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melvins - "Allergic To Food"

Als we alle platen van The Melvins of Melvins, het doet er niet toe, aan de muur zouden hangen, houden we geen…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.