Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sewer Rats – “Mother Acid”

Sewer Rats

In Groot-Brittannië is er tegenwoordig een grote lading aan artiesten die het liever niet proper houden. Sewer Rats is de nieuwste en het drietal uit Grimsby maakt psychedelische grunge met een stevige hard rock invloed. Slechts met drie maar toch maken ze lawaai alsof het niets is. Denk aan een mix tussen Motörhead (Lemmy zou trots zijn), The Melvins en Mudhoney. Vuil, vettig en modderachtig. Op 25 november komt de nieuwste EP van de band uit Mother Acid en daaruit mogen we nu de titeltrack premieren.

Volgeladen en met een bepaalde vernielzucht barst “Mother Acid” uit zijn voegen. Een ruwe vorm van vroege psychedelica met smerige zang. Biertjes in de lucht, een grote trip (zegt hij ook letterlijk) en alles geven, meer is niet nodig. Vette riffs en gortige drums knallen het nummer doorheen. Geen regels, gewoon knallen en dat werkt ook! Denk maar eens wat dit live moet geven? Duizenden moshpits! Sewer Rats komen uit de riool gekropen om hun vunzigste verhalen aan ons te vertellen en het klinkt verrassend lekker!

De zanger zegt alvast dit over de EP: “This is crusty in your face grunge, influenced by the drag of modern day life and all the shit that comes with it. Some songs are about not giving a fuck about people’s opinions, and some are about heavy trips!” Wij geven hem alvast geen ongelijk. Interesse in meer van dit? Pre-order de EP hier.

 

Facebook / BandCamp

3488 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mudhoney - "Almost Everything"

Vooraleer Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden grungerock in de mainstream deden belanden, was Seattle nog in de ban van onder andere Mudhoney….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.