Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “Orange Color Queen”

ty-segall-ty-segall-1479224309-640x640

Ty Segall was de afgelopen weken al in het nieuws. Hij gebruikte zijn Twitter voor het eerst in bijna een jaar om zijn gevoelens tegenover Trump te uiten en brak een toilet doormidden met Steve Albini. Nu is hij terug om zijn routine albums uitbrengen terug in gang te steken. Zijn laatste soloplaat “Emotional Mugger” dateert dan ook alweer van januari 2016. Iets meer dan een jaar later komt de nieuwe er aan (op 27 januari 2017). Zijn nieuwste worp krijgt dezelfde naam als zijn debuut uit 2008, geen. Samen met de nieuwe plaat krijgen we “Orange Color Queen”.

In tegenstelling tot wat we van Ty Segall gewoon zijn, kan je geen riffs vinden in deze song. Wel begint het als een rustige gitaar ballad dat ontaard in psych-pop van hoog niveau. Uiteindelijk geeft hij wel een kleine gitaarsolo die het americana gehalte wat kracht bijzet. De typische Segall-energie ontbreekt het maar hé, Ty Segall mag het ook eens wat rustig aan doen hé! Zelf is hij ook wat onzeker over deze song zoals hij tegen NPR zei:

This is a love song for my girlfriend, Denée. I’ve written her many, but I think this is my favorite. I travel around the world for a living and have developed a slight fear of flying. She’s one of the things that makes it better for me to travel. Especially when she is with me. She has orange hair, and is my orange color queen. I rarely write songs like this, because it is so easy to sound disingenuous, but I think this one is pretty good. Thanks for listening.

Pretty good? Wij kunnen het wel smaken maar oordeel vooral zelf!

Twitter / Facebook

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Matt Maltese - Good Morning It's Now Tomorrow (★★★★): Een Rode Kreeft, alstublieft

Samen met Zuid-Londens-Canadese Matt Maltese wensen we u graag een goedemorgen, want vandaag is weer een nieuwe dag. En met die nieuwe…
AlbumsRecensies

Someone - Shapeshifter (★★★): Samen de donkere wintermaanden doorkomen

Sinds 2017 brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson muziek uit onder de naam Someone. Een op het eerste zicht niet zo veelzeggende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Till Morninglight - "Lights Out"

‘Een Belgisch garagerock duo dat no nonsense rock-’n’-roll uit de mouw schudt’, zo luidt de officiële omschrijving van Till Morninglight. Bij een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.