Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “umakemenotwannadie”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Het lijkt wel nooit te stoppen voor de Amerikaanse rockband Palaye Royale. In december van vorig jaar brachten de drie broers nog hun laatste ep Sextape uit, en vandaag zijn ze al terug met “umakemewannadie”. Het drietal gaat al jaren mee en hun succes blijft steeds groeien. In 2022 releaseten ze hun vierde langspeler Fever Dream, waarmee ze de wereld rondreisden op hun grootste tour tot nu toe. De gebroeders Kropp maken al meer dan vijftien jaar muziek samen en het einde is gelukkig nog niet in zicht. Met een nieuwe single beginnen ze aan wat lijkt een nieuw hoofdstuk in hun carrière te zijn.

“Umakemenotwannadie” is een iets andere soort single dan we van de stevige rockband gewoon zijn. Snelle elektrische gitaarriffs maken plaats voor een akoestische gitaar, die de leiding neemt in deze song. En ook de hevige drums worden vervangen door een kalmer patroon. In de strofes klinkt een snaredrum in de verte, wat zorgt voor een mooie echo. Door ook een bepaald effect op zanger Remington Leith’s stem te zetten, wordt dat echogevoel alleen maar versterkt. Hoewel de band dus redelijk rustig omgaat met de instrumenten, zorgt de ruwe stem van Remington voor de nodige herkenbaarheid en emotie. Tenslotte creëren de harmonieën in het korte refrein een mooi meezingmoment, op een misschien iets minder conventionele tekst. Verder gebeurt er niet echt veel. De tekst is niet poëtisch en na het nummer één keer te beluisteren, heb je het wel gehoord. Het is zeker geen typische love song, maar laat ons zeggen dat het een liefdesliedje is op Palaye Royalese wijze.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "Ache in my Heart"

Palaye Royale blijft gestaag zieltjes winnen door consequent nieuwe muziek uit te brengen die hun veelzijdige facetten belicht en een sterke livereputatie…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 3): Mee met de wind

Het waaide in het land en ook aan de weide van Werchter gingen de windstoten niet onopgemerkt voorbij. Gelukkig bleek iedereen wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "Showbiz"

Palaye Royale blijft zichzelf telkens weer opnieuw heruitvinden. De Canadezen, die inmiddels al enkele jaren Las Vegas als hun thuis beschouwen, hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.