Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips – “Derailer”

© Alex Carre

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker evolutie in het componeren van nummers door Wine Lips. Waar de debuutplaat Wine Lips vooral oerdegelijke punk voorschotelde, zien we bij Stressor en vooral bij Mushroom Death Sex Bummer Party meer psychedelische elementen opduiken. Het geraamte van hun muziek blijft evenwel heel energieke, dynamische garagerock. Met “Derailer” komt er opnieuw een punksong uit van de band uit Toronto en alweer klinkt het nét iets anders dan conventionele punk of garagerock.

Het begin van het nieuwe nummer klinkt heel sterk als de ‘one, two, tree, four’ song’s van Ramones met een drum die bij het eerste akkoord meemept op de vellen, zang die onmiddellijk invalt en een scherp gitaargeluid. Wat maakt het dan dat Wine Lips wél goede punksongs maakt waar duizenden andere bands vruchteloos blijven proberen? Wine Lips durft toch meer out of the box te denken en te spelen, zoals ook weer in “Derailer”. De band maakt een bruggetje van een halve minuut dat het nummer dreigt te ontregelen, maar het resultaat is dat de song hierdoor een andere drijfkracht krijgt en niet compleet rechttoe rechtaan klinkt. Wine Lips is dan ook nog eens een band die perfect zijn instrumenten beheerst en voortreffelijk kan laten samenklinken. En zo worden dus punksongs gefabriceerd waar creativiteit en originaliteit de bovenhand nemen.

Op 5 april laat Wine Lips meer van zijn kunnen horen want dan komt volgende lp Super Mega Ultra uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wine Lips - Super Mega Ultra (★★★½): Zoals een Canadese eik

Wine Lips! We stellen ons de rode, aangekoekte lippen voor door het drinken van goede rode wijn. Het kan charmant zijn, maar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fresh – “Merch Girl”

Fresh is voor velen een onbekende naam, maar voor een relatief jonge band heeft het toch al een stevig oeuvre. De punkgroep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.