Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Shins – “Dead Alive”

the-shins-dead-alive-1477493035-640x640

De mannen van The Shins houden er van om een beetje te teasen. Zo zaten ze al geruime tijd schone composities van hun studio te posten op sociale media en verscheen er gisteren een creepy trailer online waarin ze nieuw werk aankondigden. Lang moeten we niet wachten want vandaag is dat er al. Het is de eerste single van de band sinds 2014, wanneer ze “So Now What” als deel van de soundtrack van ‘Wish I Was Here’ uitbrachten. Voor de laatste plaat van The Shins moeten we al terug naar 2012 wanneer Port Of Morrow verscheen, je weet wel met “Simple Song” als grootste hit. De frontman van The Shins, James Mercer, zat in tussentijd wel niet stil en bracht een nieuwe plaat van zijn band met Danger Mouse, Broken Bells, uit.

Nu is er dus een cadeautje van The Shins voor Halloween, de laatste dag waarmee je de band zou associëren. De engheid zit bij hen in een klein hoekje, zijnde de videoclip. Een video met wat oude schijn waarin James Mercer wordt bedreigd door reuzen, speciaal. Het nummer op zich is een kenmerkende song voor The Shins. Lekker vrolijke melodie, een dromerige stem van Mercer en wat psychedelische invloeden. “Dead Alive” blijft dan niet meteen plakken, hoe meer je het hoort, hoe beter het wordt. Meer nog het schiet de band helemaal terug naar hun beginjaren (een beetje Oh, Inverted World!). Perfecte pop rock dus. Begin 2017 zou de nieuwe plaat moeten uitkomen.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

3552 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elephant – "The Morning" (feat. Meskerem Mees)

De Rotterdamse indieband Elephant heeft een nieuwe single uit, en het is er eentje met onze Gentse singer-songwriter Meskerem Mees. Na Elephants…
LiveRecensies

Amber Run @ Het Depot: Een explosieve set die tot in je hart gaat

Alles om ons heen is vergankelijk en toch het vieren waard. Die boodschap bracht indierocktrio Amber Run gisteren met zich mee naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.