Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “Fake Smiles And Nervous Laughter”

Weezer White AlbumWeezer bracht begin dit jaar het fantastische White Album uit. Nu komt de band met een deluxe versie van de plaat die op 7 oktober uitkomt (het geld moet rollen hé) . Daarop zullen maar liefst vier extra nummers te vinden zijn. “I Love The USA”, wat ze eerder al uitbrachten, een remix van “Jacked Up” met Nadya van Pussy Riot en Michael Fitzpatrick (of Fitz And The Tantrums), “Friend Of A Friend” en “Fake Smiles And Nervous Laughter” dat nu verschijnt. Die laatste song is ook te vinden op een split single die Weezer uitbrengt met de alliteratiegenoten van Wavves. Die band coverde hun song “You Gave Your Love To Me Softly”.

De nieuwe single past perfect als bonustrack op de plaat, niet uniek maar wel lekker om te beluisteren. Een typisch Weezer nummer met een penetrerende bas die al van het begin de toon zet voor een lome maar grungy song. Rivers brengt zijn meest vervelende stem naar voor tijdens de beginstrofe maar tijdens het refrein haalt hij er alles uit wat er inzit. Het is toegankelijk en na enkele luisterbeurten zelfs meezingbaar, zonnig en catchy. Invloeden van Pinkerton en The Blue Album zijn zeker aanwezig. Nu komt enkel nog de keuze om de deluxe plaat te kopen of de 7″, dilemma!

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

2972 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WAVVES - "Sinking Feeling"

Terug van weggeweest: WAVVES. De laatste release dateert ondertussen al van 2017, maar gisteren eindigde na enkele jaren droogte het kinkloppen voor…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Weezer: ‘Een jazzalbum zal er nooit inzitten’

OK Human, de nieuwste plaat van Weezer, is er eentje die een geheel nieuw aspect van de band laat zien. Strijkers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.