LiveRecensies

Spring King @ Botanique (Witloof Bar): Overtuigen met een wafel

Spring King

Spring King, dat is het beste van de jaren 60 in een hedendaags kleedje. Jonge gasten die zich amuseren op het podium, tevreden zijn met een klein publiek en alles geven, kortom een band die met boordevol liefde speelt. Dat enthousiasme straalt zich meteen af op het beperkte publiek, de kleine zaal toont de euforie van honderd man. Spring King brengt dan ook niet voor niets springerige Britpop met een garage-invloed die wat doet denken aan Palma Violets of The Vaccines.

Begin juni bracht Spring King “Tell Me If You Like To” uit. Het langverwachte debuut van een band die één grote, invloedrijke fan heeft: radiofiguur Zane Lowe. Bij de start van Beats 1 op Apple Music werd Spring King zelfs gekozen om de eerste plaat te zijn die ooit op die radiozender werd gedraaid. In eigen land dus erg groot, in Europa redelijk tot zeer onbekend. Dat mag niet lang meer duren, vinden we persoonlijk. Het potentieel van de band zit torenhoog en met een strakke live-set wisten ze ons alleen maar meer te overtuigen.

Spring King

Al van bij het begin is duidelijk dat dit geen gewoon concert is. Waar zie je tegenwoordig nog een drummer die ook zanger is? Het zeldzaam fenomeen zorgt ervoor dat de aandacht meteen gevestigd is op frontman Tarek Musa. Wanneer hij nog vertelt dat hij genoten heeft van de Belgische wafels en het bier, ligt het publiek meteen aan zijn voeten. De band begint weliswaar rustig, maar het valt op dat de drums iets te luid staan in vergelijking met de gitaren. Na enkele songs is dit probleem van de baan en klinkt de band strak, stevig en lekker aanstekelijk.

Spring King

Met “Detroit” passeert de eerste powersong al snel de revue. Een catchy refrein, luide gitaren en een repetitief geluid maken dit meteen een eerste hoogtepunt. De meezingwaarde blijft duren als ze meteen daarna ook “City” inzetten, een nummer dat niet over Manchester noch over Swansea City gaat maar gewoon over liefde. Liefde voor de vrouwen maar evengoed liefde voor muziek waarmee Spring King dit publiek blijft fascineren en hen evengoed verbindt. De glimlach op hun gezicht verraadt dat ze hier erg graag zijn. Ze maken grapjes (gitarist Andy Morton die zogezegd een solo van slechts één noot speelt bij “Tell Me If You Like To” waarna ze erg onder de indruk zijn), blijven zichzelf en slaan een kort praatje met het publiek. Het is allemaal heel mooi om te zien en die ‘down to earth’ mentaliteit maakt dit concert net zo sterk. Het genre van de band is veelgebruikt maar door hun attitude maken ze het uniek.

Spring KING

Naar het einde toe schakelt de band een versnelling hoger. “Can I?”, “Who Are You?” en “Rectifier” krijgen we helemaal op het eind en zijn stuk voor stuk songs boordevol energie. Ze geven er zelfs een kort a capella stukje bij, gratis en voor niets. Energie lijkt Spring King over te hebben want iedereen geeft zich voor iedere noot, iedere snaaraanslag en iedere knal. Op het einde volgt een ontploffing. “V-V-V-Vampire” is een garagetrack die alles doorheen schudt en voor een laatste keer breken ze het podium helemaal af. Spring King brengt niet alleen springerige muziek, ze geven hun kindjes af aan het publiek vol overgave, passie en vooral vol temperament.

De Setlist:

1. Better Man
2. It’s So Dark
3. Demons
4. Detroit
5. City
6. They’re Coming After You
7. Mumma
8. The Summer
9. Tell Me If You Like To
10. Can I?
11. Who Are You?
12. Let’s Ride
13. Rectifier
14. V-V-V-Vampire

Spring King online: Facebook / Instagram / Website / Twitter

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
LiveRecensies

Infinity Song @ Botanique (Orangerie): Swingend familiefeestje

De tofste, muzikale familie sinds de familie von Trapp, dat moeten wel de gebroeders en zusters Boyd zijn. Hun bandnaam Infinity Song…
LiveRecensies

Babe Rainbow @ Botanique (Rotonde): Een pot geluk

Dat het er aan de andere kant van de wereld soms iets gezapiger aan toe gaat, hoeven we je al lang niet…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.