Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Foxxes – “Whatever Lets You Cope”

Black-Foxxes-2016-1500x1000

Sommige nummers moeten groeien, zeker als ze emotioneel geladen zijn. “Whatever Lets You Cope” van Black Foxxes ging twee weken terug in première bij Zane Lowe. Ons ontging het niet, maar toen waren we maar matig onder de indruk waardoor het net niet op de blog geraakte. Vandaag releaset de band een videoclip voor de song en nu zijn we nog eens luisteren zijn we overtuigd, wat een topsong! Het is de hoofdsingle van hun nieuwe plaat “I’m Not Well” die op 16 augustus verschijnt.

Emoties, kracht en duistere momenten,”Whatever Lets You Cope” heeft het allemaal. Groots en zelf een beetje bombast maar vooral sterk in detail. Een waanzinnige single die alle ingrediënten bevat van een sterk staaltje punk/emo rock. Het begint allemaal zeer rustig met een gitaar en schijnbaar geëmotioneerde zanger Mark Holley. Wanneer het refrein dan alle instrumenten samenbrengt, is de apotheose compleet. Het lijkt wat op een mix tussen Manchester Orchestra, Brand New en The Get Up Kids. Vooral bij de drie minuten wanneer Holley zijn stem verheft, zijn de gelijkenissen met Manchester Orchestra treffend.

De gitaren zijn destructief en vernietigen op het einde alle treurnis in een soort van donkere agressie. Fantastische single waarbij gevoel en muziek perfect in lijn liggen. Rauw maar triomfantelijk, Black Foxxes bevat het allemaal. Naar het schijnt is hun album ook wondermooi, nog even wachten dus.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Koala Disco - "Witches"

‘I’m so sick and tired of your bullshit’ is nogal een statement om een nummer mee te openen. Zwier er een dreunende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Captain Kaiser - "BOY"

Afgelopen zondag beleefde Captain Kaiser op de Backyard van Pukkelpop een memorabel moment in hun geschiedenis, dus was er meer dan genoeg…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.