Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Manuela – “Cracks In The Concrete”

Manuela_1-640x424

Voor het eerst in de zestienjarige geschiedenis verliet iemand Franz Ferdinand. Gitarist Nick McCarthy wilde zich focussen op kleinere projecten en meer tijd met zijn familie spenderen. Daarnaast is de scheiding met Franz Ferdinand nodig om zijn eigen muzikale interesses te exploreren. Iets minder dan een week na de bekendmaking van zijn scheiding horen we al nieuw werk van de man. Hij is hertrouwd met Manuela (letterlijk en figuurlijk), het project samen met zijn vrouw Manuela Gernedel.

Nieuwe wegen zoekt McCarthy niet bepaald. De kenmerken van Franz Ferdinand zijn erg aanwezig al is de catchyness net iets minder. Dance rock met een vrouwelijke stem en dromerige synths, zo zouden wij het omschrijven. De uitgekiemde drums en escalerende gitaren maken het een fijn luisterliedje. Denk aan Dum Dum Girls, The Raveonettes en alle gastartiesten hieronder. De debuutplaat komt binnenkort uit en daarop zullen onder meer Jim Dixon (Django Django), William Reese (Mystery Jets), Roxanne Clifford (Veronica Falls) en Paul Thomson (Franz Ferdinand) te vinden zijn. Plaats een schuifelend dansje op “Cracks In The Concrete”.

Instagram

11 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief