Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Newmoon – “Head Of Stone”

Newmoon

Newmoon begon als hardcore band en bereikte hiermee hun eerste fans. De band uit Antwerpen onderging hierna een metamorfose en spitst zich nu toe op het shoegaze genre. De intensiteit blijft hetzelfde, de klank is iets kalmer. Nu de band zijn eigen stijl heeft gevonden, is het tijd voor een debuutplaat. “Space” komt uit in oktober en vandaag deelt de band de eerste single “Head Of Stone”.

Al van bij het begin is de slepende noise sfeer een feit. De band trekt je als het ware in de song om je voor iets meer dan vier minuten niet te lossen. Denk aan A Place To Bury Strangers, Nothing, My Bloody Valentine maar evengoed post rock van Explosions In The Sky op het eind. Wanneer de zweverige zang er uiteindelijk bijkomt, maakt dit het typerende Shoegaze gegeven compleet. Doorheen het nummer blijft de band verrassen door stevige uithalen en trillende bassen. Eens de hypnose is voltooid, geraak je niet meer uit de handen van Newmoon. Laat jezelf dus meeslepen in het verhaal van “Head Of Stone” en voel de zware emoties die de band naar voor brengt.

Tumblr / Facebook / Twitter

3390 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

50 Cent @ Sportpaleis: Met de nostalgici in da club

50 Cent, een van de meest beruchte hiphopartiesten sinds de eeuwwisseling, was gisteren na vier jaar afwezigheid nog eens in ons land….
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…
LiveRecensies

Primavera a la Ciutat: Wanneer wachten een levensstijl wordt

Na een eerste weekend waarbij het Parc Del Forum onveilig werd gemaakt, verplaatst Primavera zich naar de stad om daar ook concerten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.