Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Newmoon – “Head Of Stone”

Newmoon

Newmoon begon als hardcore band en bereikte hiermee hun eerste fans. De band uit Antwerpen onderging hierna een metamorfose en spitst zich nu toe op het shoegaze genre. De intensiteit blijft hetzelfde, de klank is iets kalmer. Nu de band zijn eigen stijl heeft gevonden, is het tijd voor een debuutplaat. “Space” komt uit in oktober en vandaag deelt de band de eerste single “Head Of Stone”.

Al van bij het begin is de slepende noise sfeer een feit. De band trekt je als het ware in de song om je voor iets meer dan vier minuten niet te lossen. Denk aan A Place To Bury Strangers, Nothing, My Bloody Valentine maar evengoed post rock van Explosions In The Sky op het eind. Wanneer de zweverige zang er uiteindelijk bijkomt, maakt dit het typerende Shoegaze gegeven compleet. Doorheen het nummer blijft de band verrassen door stevige uithalen en trillende bassen. Eens de hypnose is voltooid, geraak je niet meer uit de handen van Newmoon. Laat jezelf dus meeslepen in het verhaal van “Head Of Stone” en voel de zware emoties die de band naar voor brengt.

Tumblr / Facebook / Twitter

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Chasing Colors"

A Place To Bury Strangers bracht de laatste twee maanden al twee singles uit, namelijk “Change Your God” en “It Is Time“….
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.