Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Newmoon – “Head Of Stone”

Newmoon

Newmoon begon als hardcore band en bereikte hiermee hun eerste fans. De band uit Antwerpen onderging hierna een metamorfose en spitst zich nu toe op het shoegaze genre. De intensiteit blijft hetzelfde, de klank is iets kalmer. Nu de band zijn eigen stijl heeft gevonden, is het tijd voor een debuutplaat. “Space” komt uit in oktober en vandaag deelt de band de eerste single “Head Of Stone”.

Al van bij het begin is de slepende noise sfeer een feit. De band trekt je als het ware in de song om je voor iets meer dan vier minuten niet te lossen. Denk aan A Place To Bury Strangers, Nothing, My Bloody Valentine maar evengoed post rock van Explosions In The Sky op het eind. Wanneer de zweverige zang er uiteindelijk bijkomt, maakt dit het typerende Shoegaze gegeven compleet. Doorheen het nummer blijft de band verrassen door stevige uithalen en trillende bassen. Eens de hypnose is voltooid, geraak je niet meer uit de handen van Newmoon. Laat jezelf dus meeslepen in het verhaal van “Head Of Stone” en voel de zware emoties die de band naar voor brengt.

Tumblr / Facebook / Twitter

4 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief