LiveRecensies

LA Priest: Spacen op organische beats

12193086_10153725962782300_1723376720_o

Het concert van LA Priest in de AB Club, het soloproject van voormalig Late Of The Pier-lid Sam Dust, kan op z’n minst memorabel genoemd worden. Hij ging traag van start met een, iets te lange, intro vol vreemde geluiden. De opstelling is al even sober. Sam omringd door zijn synthesizer, gitaar en microfoon met achteraan simpele witte lampen, die lukraak in het rond flikkerden. Hij nam het begrip ‘back to basic’ duidelijk zeer letterlijk.

De eerste liedjes neigen vaak naar minutenlang gejengel, met af en toe een aanstekelijke baslijn in een poging om het toch dansbaar te maken. Dust zelf lijkt hierbij erg ongeïnteresseerd. Keerpunt komt wanneer hij aangeeft dat hij speciaal voor het publiek een nummer gaat spelen. Het nummer heet “Occasion” en werd al vanaf het begin voortdurend aangevraagd door de toeschouwers. Bovendien is het de eerste keer dat hij dit liedje live zal spelen, met dit unicum krijgt hij het publiek al wat warmer.

Vervolgens gaat hij onverwachts al verder met zijn bescheiden hit ‘Oino’ en zet hij het publiek volledig naar zijn hand. Voor het eerst gaat hij in interactie met de mensen door enkele gekke deuntjes te laten horen. Naargelang het gejuich groter werd ging hij voort op bepaalde geluidjes. Deze euforie had wel één nadeel: hij hervalt in dezelfde langdradige electroklanken vanuit het begin van het optreden. Opnieuw herpakt hij zich met het spelen van enkele erg dansbare nummers, waarbij Sam zelfs enkele van zijn eigen! gekke danspasjes prijs geeft. Het publiek is helemaal mee, waardoor hij een beat met wat exotische schreeuwgeluiden opzet en de fans aanmoedigt om samen met hem te dansen (lees: organische bewegingen maken). Hij laat een indrukwekkend staaltje ‘dansen als een bezetene’ zien en huppelt vervolgens de hele zaal vrolijk door in zijn losse, ietwat gedateerde, witte gewaad.

Eens terug op het podium, vraagt hij om een ‘circle of dance’ te maken. De term spacen omschrijft nog het best wat er gebeurde in die ‘circle of dance’. Het publiek gehoorzaamt, maar Sam krijgt uiteindelijk maar twee fans mee op de dansvloer die even gek durven dansen als zichzelf. Dust sprong nadien nog eenmaal het podium op en het publiek was klaar voor nog meer dansbare beats. Tevergeefs, want de zanger kondigde aan dat wie meer wou horen maar een ticket voor zijn volgende show moest kopen. Over ‘recht voor de raap’ gesproken.. Nadat hij van het podium stormde, volgde gejuich en bisgeroep. Wanneer Dust minuten later nog steeds niet terugkeerde, werd duidelijk dat het concert echt was afgelopen.

Samenvattend kan gesteld worden dat het een vreemde show was vol exotische beats, die door middel van zijn instrumenten werden omgezet in dansbare organische muziek. Ideaal voor dronken feestgangers op een festivalweide die de nacht, onder de juiste cocktail verdovende en oppeppende middelen, al dansend willen ingaan. Een ervaring is het zeker!

La Priest was te zien op 29 oktober 2015 in Ancienne Belgique – Club.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LA Priest - "Beginning"

Het geduld van LA Priest fans wordt al een tijdje op de proef gesteld. De eerste nieuwe soloplaat in vijf jaar tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LA Priest - "What Moves"

Ken je LA Priest nog? In 2015 kwam ’s mans debuutplaat Inji uit boordevol organisch aanvoelende elektronica. Samuel Eastgate is helemaal thuis in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Soft Hair - "Lying Has To Stop"

Soft Hair, dat is een project met indiedarlings Connan Mockasin en Sam Dust (LA Priest en Late Of The Pier). Het duo ontmoette…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.