Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single LA Priest – “Beginning”

Het geduld van LA Priest fans wordt al een tijdje op de proef gesteld. De eerste nieuwe soloplaat in vijf jaar tijd had normaal gezien op 24 april in de rekken moeten liggen, maar die release werd door de gekende omstandigheden doorgeschoven naar 5 juni. De afgelopen jaren heeft de Brit echter niet stilgezeten. Sam Eastgate ontwierp en bouwde een drummachine en trok weer naar andere oorden om heel wat nieuwe inspiratie op te doen voor zijn nieuwe plaat. Het nogal eentonige “What Moves?” stelde ons echter lichtjes teleur en echt beter wordt het met het nieuwe “Beginning” helaas niet.

Veel verschil tussen “What Moves?” en “Beginning” is er niet. De basis klinkt weeral veelbelovend, maar het geheel wordt al snel eentonig en we missen vooral ook een beetje de frisse ideetjes. Via de drummachine heeft LA Priest nog leuke patronen kunnen inbouwen, toch staat de spanningsboog van “Beginning” niet constant gespannen. Naar het einde toe komt er al wat meer leven in het nummer, maar helaas nog steeds te weinig om echt te overtuigen. “Beginning” is in veel opzichten een gemiste kans van LA Priest en tempert de verwachtingen voor de nieuwe plaat GENE.

Op vrijdag 2 oktober stelt LA Priest zijn nieuwe plaat GENE voor op Les Nuits Botanique in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 mei 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief