LiveRecensies

Sinkane: droog maar dansbaar

Sinkane

Ahmed Gallab, of ook wel bekend als Sinkane, is geboren in Londen, heeft zijn wortels in Sudan en is geschoold in de Verenigde Staten. Dat hij een man van de wereld is, blijkt dus wel het minste wat je kan zeggen. Die eclectische mix is ook wel terug te vinden in zijn muziek, dat een samenkooksel is van o.a. pop, funk, soul, elektronica en zelfs een beetje psychedelica. Met als één van de sleutel-instrumenten: de synthesizer. Niet verwonderlijk als je weet dat hij begonnen is als toetsenist bij groepen als Caribou en Yeasayer. Ahmed had alvast de moeilijke opgave om een nog geen halfvol STUK aan het dansen te krijgen.

Al van in het begin slaagde de man er in om de beentjes van de meeste aanwezigen los te krijgen. Zijn op de plaat nogal poppy klinkende liederen waren voor de gelegenheid wat rauwer gebracht met meer nadruk op de gitaren. Niet zo’n slecht idee voor een live optreden, want de gitaardeuntjes wisten de leegte goed op te vullen. De liedjes werden ook voorzichtig tot op het bot uitgekleed waardoor de set op bepaalde momenten wat langdradig kon aanvoelen en het funky van de liedjes wat wegglipte. Dit werd aangetoond door het steeds dalende energiegehalte van de drie dansende hipsters op het podium, die nochtans wel heel enthousiast waren begonnen.

Sinkane

Sinkane

Ook de houding van Sinkane kwam zeer serieus en gefocust over. Zo gefocust dat zelfs een vallende geluidsbox hem niet uit zijn diepe concentratie kon schudden. Het zorgde er wel voor dat de connectie tussen publiek en artiest ontbrak. Pas middenin de set kregen we dan een korte kennismaking, die niet verder ging dan ‘Hello, we are Sinkane’. Het maakte de show meteen veel droger en afstandelijker, wat wel jammer was gezien de grootte van het publiek. Een kleine glimlach hier en daar of een beetje interactie had dus wel gemogen.

Sinkane

Sinkane

Hoewel de set in het midden wat was stilgevallen, pikte de band naar het einde toe de draad weer op met wat pittigere nummers. Dit werd dan ook bewezen door de groteskere bewegingen van onze drie dansende hipsters. Die werden al snel gevolgd door een uitbundig publiek dat nog eens alle registers opengooide. Ook hun bisnummers zetten deze trend verder met nummers zoals de titeltrack van zijn nieuwe plaat “Mean Love”. De rustige opbouw en het uitbundig einde zorgde ervoor dat het publiek de zaal alsnog met een goed gevoel verliet.

Recensie van Sinkane op 27 oktober in Stuk kunstencentrum Leuven.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KSI – “Voices” (feat. Oliver Tree)

KSIOlajideBT: het is geen automatische suggestie voor een wachtwoord, maar de naam waarmee rapper KSI zijn carrière van start ging als YouTuber….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Jack and the Weatherman – “Incredible”

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, gaat Jack and the Weatherman op Europese tournee en die wordt afgetrapt met de single “Incredible”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.