Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sunflower Bean – “Crisis Fest”

Nog niet zo lang geleden bracht het New Yorkse trio Sunflower Bean “I Was A fool” uit en hier zijn ze al terug met een nieuwe preview van hun komende album TwentyTwo in Blue, dat eind maart uitkomt. Zoals we uit de vorige single “I was a Fool” en ook deze nieuwe “Crisis Fest” kunnen opmaken, heeft Sunflower Bean het voorbije jaar hun sound zitten bijscherpen en komen ze nu met een eigen stevig ontwikkeld geluid af.

“Crisis Fest” klinkt hun shoegaze indierock weer iets snediger dan “I Was A Fool” dankzij de voelbare punk invloeden. De gitaren worden wat steviger aangeslagen en die complimenteren de rauwe karakteristieke stem van Julia Cumming uiterst goed. In het lied proberen ze op hun manier de huidige politieke turbulentie te verwerken. Het lied wil dan ook focussen op de kracht van onze jonge generaties en minder op de onzekerheden van onze toekomst.

Na het succesvol invullen van hun rol als voorprogramma van Wolf Alice, heeft de band hun populariteit alleen maar weten te vergroten. Met de veelbelovende tweede plaat in zicht, lijkt het dan ook alsof deze nog even zal blijven groeien.

12 januari 2018

About Author

Laura Ramos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter