Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER – “Mere Mortal”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het postpunkcircuit heeft de afgelopen jaren aan een verschroeiend tempo nieuwe bands doen ontstaan. Eervolle vermeldingen in die categorie zijn bands als Fontaines D.C., IDLES en Yard Act, die elk op zich het genre een heel eigen en inventieve invulling geven. Een van de namen die we stilaan aan dat lijstje mogen toevoegen is DEADLETTER. Het zestal kende niet zo’n intense hype van bij de start zoals die voorgenoemde dat wel meemaakten, maar timmerde zich sinds 2020 door consistent goed werk af te leveren aan een weg richting de grote festivalpodia. Vorig jaar waren ze nog de ster van het bescheiden festival Left of the Dial, deze zomer is Rock Werchter aan de beurt. De kans is bovendien aanzienlijk dat nieuwe single “Mere Mortal” daar goed in de smaak zal vallen.

DEADLETTER is al langer niet vies van een duister kantje, wat “Mere Mortal” nog eens in de verf zet. De single heeft al van bij de start een redelijk cynische en weinig positieve ondertoon. De klagende sax, het donkere gitaarwerk en het vervaarlijk voortdenderende tempo ondersteunen zo heel efficiënt de introspectieve en weinig optimistische lyrics van frontman  Zac Lawrence. Niet bepaald een fris en zomers nummer dus, maar dat is helemaal niet erg. DEADLETTER toont namelijk nogmaals dat ze met heel wat lef songs maken en durven gaan voor een sound die een stuk uitdagender is in vergelijking met de concullega’s.

Het aftellen naar het debuutalbum van DEADLETTER kan bovendien ook eindelijk beginnen, want Hysterical Strength zal te beluisteren zijn vanaf 13 september. Op 30 oktober passeren ze ook in Trix, maar eerst kan je ze zaterdag 6 juli al aan het werk zien op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

170 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Welly - "Deere John"

Een nieuwe dag, een nieuwe gitaarband om te ontdekken. Het piepjonge Welly lost pas sinds 2022 regelmatig singles, maar begint stilaan op…
Live

Down The Rabbit Hole 2024 (Festivaldag 2): Veel muziek en een beetje zand in de oren

Een beetje regen, een beetje zon, een beetje wind, een beetje stof. Veel stof. Het kon erger op de weide, maar echt…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 3): Mee met de wind

Het waaide in het land en ook aan de weide van Werchter gingen de windstoten niet onopgemerkt voorbij. Gelukkig bleek iedereen wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.