Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower Bean – “Crisis Fest”

Nog niet zo lang geleden bracht het New Yorkse trio Sunflower Bean “I Was A fool” uit en hier zijn ze al terug met een nieuwe preview van hun komende album TwentyTwo in Blue, dat eind maart uitkomt. Zoals we uit de vorige single “I was a Fool” en ook deze nieuwe “Crisis Fest” kunnen opmaken, heeft Sunflower Bean het voorbije jaar hun sound zitten bijscherpen en komen ze nu met een eigen stevig ontwikkeld geluid af.

“Crisis Fest” klinkt hun shoegaze indierock weer iets snediger dan “I Was A Fool” dankzij de voelbare punk invloeden. De gitaren worden wat steviger aangeslagen en die complimenteren de rauwe karakteristieke stem van Julia Cumming uiterst goed. In het lied proberen ze op hun manier de huidige politieke turbulentie te verwerken. Het lied wil dan ook focussen op de kracht van onze jonge generaties en minder op de onzekerheden van onze toekomst.

Na het succesvol invullen van hun rol als voorprogramma van Wolf Alice, heeft de band hun populariteit alleen maar weten te vergroten. Met de veelbelovende tweede plaat in zicht, lijkt het dan ook alsof deze nog even zal blijven groeien.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG - "Quip Quash"

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Human Interest - "Grounded"

In de muziekwereld is Human Interest nog geen grote naam en verzamelde het duo nog niet zo indrukwekkend veel streams via de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Pleasure Dome - Equinox (★★★½): Postpunk uit de schaduwwereld

Postpunkbands. Je kan ze tegenwoordig nog moeilijk op tien vingers tellen. Als paddenstoelen schieten ze de laatste jaren uit de grond, de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.