Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower Bean – “Crisis Fest”

Nog niet zo lang geleden bracht het New Yorkse trio Sunflower Bean “I Was A fool” uit en hier zijn ze al terug met een nieuwe preview van hun komende album TwentyTwo in Blue, dat eind maart uitkomt. Zoals we uit de vorige single “I was a Fool” en ook deze nieuwe “Crisis Fest” kunnen opmaken, heeft Sunflower Bean het voorbije jaar hun sound zitten bijscherpen en komen ze nu met een eigen stevig ontwikkeld geluid af.

“Crisis Fest” klinkt hun shoegaze indierock weer iets snediger dan “I Was A Fool” dankzij de voelbare punk invloeden. De gitaren worden wat steviger aangeslagen en die complimenteren de rauwe karakteristieke stem van Julia Cumming uiterst goed. In het lied proberen ze op hun manier de huidige politieke turbulentie te verwerken. Het lied wil dan ook focussen op de kracht van onze jonge generaties en minder op de onzekerheden van onze toekomst.

Na het succesvol invullen van hun rol als voorprogramma van Wolf Alice, heeft de band hun populariteit alleen maar weten te vergroten. Met de veelbelovende tweede plaat in zicht, lijkt het dan ook alsof deze nog even zal blijven groeien.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.