Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tramhaus – “Beech”

© Michèle Margot

Tramhaus telt evenveel leden als een hand vingers heeft. Vingers om af te likken wel; de band kopieerde haar naam van een Rotterdamse pitazaak en haar muziek is minstens even smakelijk als het eten dat daar bereidt wordt. Het postpunkcollectief serveert sinds 2022 de ene lekkernij na de andere. “I Don’t Sweat” was de eerste en datzelfde jaar nog lanceerde Tramhaus een eerste ep. Ter aankondiging van haar debuutalbum krijgen we met “Beech” een eerste amuse bouche voorgeschoteld. Het volledige meergangenmenu van The First Exit krijgen we op 20 september op ons bord.

Naarstig de tafel dekken voor de gelegenheid sla je best over. Hoewel je dat aanvankelijk niet zou vermoeden, slaat Tramhaus je moeders schoonste servies aan diggelen. Met een geringe baslijn en een al even simpele drumbeat klinkt de eerste minuut van “Beech” niet al te gevaarlijk. De gitaarriff maakt de sound misschien zelfs wat slouchy, waarbij we met de voetjes omhoog achterover leunen. Bij het gepeperde refrein maakt het nummer zowaar een omslag van 360 graden die onze oren doet suizen. Waar vocalist Lukas Jansen eerst wat verveeld klonk, hakt hij nu ons vooroordeel stevig in de pan met zijn schreeuwerige betoog. De gitaarslagen produceren een snerpend geluid. Het geheel vervalt daarna terug in de kalmte van voordien, maar weerhoudt zich er niet van om met sonische dreigementen te blijven komen. Om er dan nog maar een laatste voedselgerelateerde metafoor aan toe te voegen; “Beech” smaakt alvast naar meer.

The First Exit komt uit op 20 september. Op 2 oktober vertrekt Tramhaus op Europese tour, met de Amsterdamse Paradiso als eerste van elf haltes. Exact een maand later keert het vijftal terug naar de Lage Landen om de Botanique plat te spelen tijdens de Les Nuits Weekender.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2024 kondigt Tramhaus als curator aan en lost al eerste lading namen

Voor wie graag de muzikale diamanten van morgen ontdekt in eigen land, is Sonic City al langer een van de places to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.