Features, Uitgelicht

Zalm van de maand: ILA

Voor de laatste keer in 2017 hebben we de vele inzendingen op onze “Zalm van de maand” kans op vi.be beluisterd. Naar goede gewoonte hadden we weer veel keuze in de poel vol talent van eigen bodem, maar deze maand was het toch ILA die de kroon spande. Deze solo-artieste uit Peer wist ons namelijk te raken met haar persoonlijke en gedreven songs!

Ilayda Cicek speelde aanvankelijk in een band, maar voelde toch de kriebel om volledig haar eigen ding te kunnen doen. Daarom schrijft ze nu al een jaar haar eigen muziek onder de naam ILA. Wat ons betreft een goede beslissing, want de drie nummers die ze sindsdien opnam, beloven veel goeds. Haar liedjes weten ons van begin tot eind te intrigeren, want elk woord dat ILA zingt, is er één dat we met ons volledig hart geloven.

Op de meeste songs krijgen we aanvankelijk een typerend indierockgeluid te horen, maar ze weet hier altijd creatief mee om te springen. Zo krijgen we op het up-tempo “Hollow” een krachtige en stuwende gitaarpartij te horen die een geheel vormt met Ciceks gepassioneerde stem. Het vergt veel durf om zo zeker een combinatie van energie en breekbaarheid te leveren. Toch weet ze ons ook te raken wanneer het enkel de akoestische gitaar is die haar begeleidt. Dit horen we op “White Shirts”, een kort nummer dat ontzettend warm klinkt en ILA’s stem dromerige porties aanneemt. We zijn heel benieuwd om meer van deze kant te horen in de toekomst. Volgens ons zijn het twee wegen in haar muziek die elkaar niet uitsluiten. Beiden vertolken wondermooi het gewicht dat Ilayda Cicek in haar nummers legt.

We zijn trouwens duidelijk niet de enige die onder de indruk zijn van haar. ILA wist namelijk ook hoge ogen te gooien op Limbomania en ze zit bij de selectie voor De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally! Van deze muzikante met het hart op de tong gaan we nog veel horen.

vi.be / Facebook / Twitter

30 december 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter