Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courteeners – “Solitude Of The Night Bus”

© CPU – Joost Van Hoey

Sinds hun oprichting in 2006 in Manchester heeft Courteeners altijd wel een beetje de boel op stelten gezet. Met zeven albums in de rugzak hebben Liam Fray en zijn maten bewezen dat ze aan de slag kunnen met zowel melancholische als opzwepende deuntjes, en daarbij altijd de ziel van de arbeidersklasse raken. “Solitude Of The Night Bus” is alvast een single die de beentjes doet losgooien. En of er een reden om te dansen is; op 25 oktober komt het nieuwe album, Pink Cactus Café, uit. Leadsingle “Solitude Of The Night Bus” is een lichtpuntje in de duisternis, een song over zelfredzaamheid en de vreugde vinden in de kleine dingen – iets waar we allemaal wel iets mee kunnen, zeker in deze tijden van onzekerheid.

“Solitude Of The Night Bus” klinkt als een frisse wind op een zwoele zomerdag. Met een uptempo beat nestelt het zich meteen tussen je twee oren. Dankzij een lekkere ritmesectie en gitaarriffjes die je doen denken aan de beste tijden van de indie, is het haast onmogelijk om die heupen in bedwang te houden. Frays stem klinkt zoals altijd alsof hij de last van de wereld op zijn schouders draagt, maar toch nog ergens een sprankje hoop weet te vinden. Als deze single een voorsmaakje is van de samenwerking met producer Ola Modupe-Ojo, dan belooft het echt wel het meest dansbare album van de band te worden. Modupe-Ojo weet hoe hij de magie uit de studio moet trekken en laat Courteeners teruggrijpen naar hun oude geluid, maar dan met een modern sausje eroverheen.

Met Pink Cactus Café om de hoek, dat dus op 25 oktober de winkelrekken zal vullen, laat Courteeners zien dat ze nog steeds weet hoe ze moet evolueren zonder de ziel te verkopen.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

 

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courteeners - "More. Again. Forever."

Een band als Courteeners is er eentje die altijd wel weet te verrassen met leuke singles. Albums zijn dan weer minder hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courteeners - "Heavy Jacket"

In eigen land is Courteeners een band die niet weg te denken is, over het kanaal gaat dat wat moeizamer. Hoe dat…
Nieuwe singles

Te ontdekken talent op Rock Werchter 2018

Op 5, 6, 7 en 8 juli vindt de 44ste editie van Rock Werchter plaats. Het is de eerste editie waarin de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.