Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Courteeners – “Heavy Jacket”

© CPU – Joost Van Hoey

In eigen land is Courteeners een band die niet weg te denken is, over het kanaal gaat dat wat moeizamer. Hoe dat komt, blijft nog steeds een raadsel, want de muziek die de groep maakt is toegankelijk, aanstekelijk en vooral heel goed. De band heeft dan ook al vijf albums uit en nu kondigt Courteneers zelfs een zesde aan. Voor dat album, dat de titel More. Again. Forever. krijgt, moet je wel nog wachten tot 17 januari. Maar met de eerste single “Heavy Jacket” kan je wel al even zoet zijn.

Al van bij het begin van de song is duidelijk wat de titel van dit nummer is. Kwestie van meteen op de juiste golflengte te zitten, moet Liam Fray gedacht hebben. Zijn stem neemt dan ook zwoele proporties aan eens er een opbouw volgt naar het echte refrein. We horen enkele sitareffecten op de gitaren, maar het is vooral het refrein dat zich heel snel in je oren wurmt. Er zit een tamelijke zwoelheid in, maar ook door de dynamiek in de verschillende instrumenten krijgt het een groots geluid. Dat Courteeners hiermee alvast weer een dikke hit te pakken heeft in eigen land, moeten we niet meer zeggen. Hopelijk waait hij dit keer ook over op het Europese vasteland.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief