Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quavo & Lana Del Rey – “Tough”

Ondanks dat de muziek van Migos, en bij uitbreiding dus Quavo, en Lana Del Rey mijlenver uit elkaar ligt, was een samenwerking tussen de twee eigenlijk nooit zo ondenkbaar. In het verleden deelde de Amerikaanse zangeres de studio namelijk al met rappers als A$AP Rocky en Playboi Carty; combinaties die telkens goed uitpakten. Ondertussen hebben zowel Quavo als Del Rey niet stilgezeten, al is het voorlopig nog onduidelijk of deze nieuwe “Tough” een losstaande single is, of de voorbode vormt van een album. Na het beluisteren lijkt in elk geval duidelijk te worden dat het niet op Lana’s Country zal eindigen.

Het gaat er namelijk erg zwoel aan toe op “Tough”, en dat te beginnen door de dromerige reverb die op Lana Del Rey’s stem staat. Dat zorgt meteen voor een blurry sfeer, die de trapbeat en autotune van Quavo net dat tikkeltje scherper laat binnenkomen. Doordat diens stem dan weer heel ruw en donker klinkt, houdt de engelenzang van zijn tegenhanger dat allemaal mooi in evenwicht. Op die manier wordt “Tough” een haast uniek nummer waarbij de duisternis en euforie elkaar omarmen, wat op zijn beurt weer voor een verrassend toegankelijke sound zorgt. De samenwerking tussen Quavo en Lana Del Rey is er met andere woorden eentje die we zeker nog een aantal keer zullen horen passeren komende zomer.

Quavo: Facebook / Instagram / Website
Lana Del Rey: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2199 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quavo – “Mink”

Nieuwe muziek van het iconische hiphopcollectief Migos zullen we waarschijnlijk nooit meer horen. Sinds de choquerende moord op Takeoff, een van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.