Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU – “Nergens Liever”

© CPU – Toon Miermans

In een wereld waarin pompende Nederlandstalige artiesten onze hitlijsten trotseren (lees: Joost, MEROL, Goldband…) voegt de Nederlandse singer-songwriter MEAU zich stilletjes ook aan dat lijstje toe. Met haar hit “Dat Heb Jij Gedaan” stootte ze zelfs niemand minder dan Stromae van de eerste plaats in België. Het contrast mag er zijn, want met haar zeemzoete liefdesliedjes zorgt ze voor een rustpunt in alle drukte. Intussen is MEAU reeds kind aan huis in de Belgische concertzalen, en schrijft ze rustig verder over de liefde voor iedereen die het bekoren kan.

In haar nieuwste single “Nergens Liever” spreekt MEAU zich uit over de onzekere kant van het begrip ‘liefde’. Over hoe je niets liever wil dan bij de juiste persoon te vertoeven, maar dat het allemaal heel nieuw en spannend is. Op muzikaal vlak neemt ze dan wel weer het zekere voor het onzekere en blijft ze binnen haar herkenbare repertoire. Haar zachte stem wordt doorheen het nummer begeleid door haar gitaar, en zonder al te veel verrassingen of toevoegingen walst ze ons door enkele minuten luisterplezier. De herkenbaarheid in het nummer maakt van “Nergens Liever” een fijne toevoeging aan MEAU’s mapje met liefdesliedjes.

MEAU staat op zondag 18 augustus op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU - "Stukje Van Mij"

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een kalm Nederlandstalig liedje dacht ‘moh, dat is mooi’, was misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.