Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Joost – “The Bird Song” & “ Fußball (World Cup 1998)” (feat. Apson & MC ÁGUIA PANTERA)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de Eurovisiesongfestivalrel rond Joost Klein wat is gaan liggen, duikt de man terug overal op. Sterker nog, de Nederlander lijkt te hinten naar een nieuwe deelname in 2025. Precieze details of officiële bevestigingen zijn er vooralsnog niet, maar een ‘Why not? 2025.’ aan het einde van een vlammende set op Pinkpop afgelopen weekend en het feit dat de Fries zijn Instagram-uitzendkanaal veranderde in ‘Eurovision 2025’ lijken wel het beste te voorspellen. Want eerlijk is eerlijk, met “Europapa” veroverde Klein niet alleen het continent, maar zelfs de hele wereld. De hype is groter dan ooit en ook het wereldwijde respect voor de jongeman is gigantisch. Met “Luchtballon” kon hij het ijzer echter niet per se smeden nu het heet is, maar met het tweeluik “The Bird Song” / “ Fußball (World Cup 1998)” zou hij dat zomaar eens wel voor elkaar kunnen spelen.

De nummers brachten op Pinkpop zo bijvoorbeeld al vroeg op de dag heel wat sfeer op de weide, maar er speelt meer mee. “The Bird Song” is namelijk het nummer dat uiteindelijk net niet op het Eurovisiesongfestival raakte; bijna het B-kantje van “Europapa”, zou je kunnen zeggen. Dat er een aantal stukjes tekst overeenkomen, bevestigt dat, maar tegelijkertijd liggen beide songs ook redelijk dicht bij elkaar. Opnieuw is het een Europopbeat die het geraamte vormt, al is het dit keer nog meer de tekst die met de aandacht gaat lopen. Je zal de rare vogel komende zomer nog vaak genoeg horen fluiten, want niet alleen is “The Bird Song” gigantisch aanstekelijk, het vertelt ook het verhaal van hoe Joost altijd werd gepest omdat hij anders was en hoe dat hem voedde om gewoon zijn eigen ding te blijven doen. Teksten als ‘Wat boeit het wat een ander zegt’ of ‘Ik werd gepest want ik was anders dan de rest, maar ik deed simpelweg mijn best’ hakken er dan ook subtiel in. En voor de fans van “Europapa” maakt de Nederlander ook in dit nummer een wereldreis én volgt er opnieuw een hakstukje. Waarom Appie Mussa in dat blauwe vogelpak zat, wordt bij deze dus eindelijk duidelijk.

En dan is er nog “Fußball (World Cup 1998)”, een, weliswaar enkele weken te laat, EK-anthem dat de temperatuur nog wat meer de hoogte in jaagt. Met wat ‘hu’ en ‘ha’s’ begeleidt Appie ons richting een stamper van een uitsmijter waar Average Rob en Omdat Het Kan nog een puntje aan kunnen zuigen. Dat naast Tantu Beats ook Vieze Asbak en gladde paling achter de knoppen zaten, zegt eigenlijk al genoeg. De fluitjes vliegen alvast in het rond terwijl Joost Klein het laken van de zomer nog maar eens naar zich toe trekt. Twee hitjes zijn namelijk een feit, waardoor die festivalshows nog een tikkeltje intenser zullen worden.

Joost live aan het werk zien kan komende zomer op Genk on Stage (29 juni)Moen Feest (6 juli)Rock Zottegem (12 juli) en Lokerse Feesten (11 augustus).

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem 2024 (Festivaldag 1): Herkenbare verbindingskracht

Op een oppervlakte van 30.689 km² is het absurd hoeveel festivals er in ons landje plaatsvinden. Vorig weekend moesten we ons bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Käärijä - "TRAFIK!"

Terugblik Eurovisiesongfestival 2023: Europa maakt kennis met met de Finse inzending Käärijä. Een kleurrijke verschijning die met zijn nummer “Cha Cha Cha”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Luchtballon"

Het Eurovisiesongfestival ligt intussen bijna exact een maand achter ons en laat ons eerlijk zijn, niemand weet nog welk land er met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.