Features

Tien tips voor een geslaagd Rock Werchter!

© CPU – Ymke Dirikx

Nu ligt de weide van Rock Werchter er nog spik en span bij, maar dat zal niet meer van lange duur zijn. Binnen een week verandert het dorp opnieuw voor enkele dagen in het muzikale epicentrum van de Lage Landen. Naast kleppers als Foo Fighters, Dua Lipa, Måneskin en Lenny Kravitz staat er nog heel wat meer te gebeuren. Om je keuzestress alvast te verminderen (of nog erger te maken) geven wij tien tips om er een hoogstaande vierdaagse van te maken.

Donderdag 4 juli

Jalen Ngonda | The Barn • 13:00 – 13:40

© Rosie Cohe

Een van de zachtste stemmen van de editie mag de rangen openen in The Barn op donderdag. De Britse soulzanger Jalen Ngonda werd ontdekt door het prestigieuze Daptone Records en is zich momenteel met zijn debuutalbum Come Around and Love Me in de harten van menig muziekliefhebber aan het spelen. De authenticiteit spat er van af in de verfijnde sound, waar hij enkele jaren onophoudelijk aan heeft zitten sleutelen. Jalen Ngonda komt nu naar Rock Werchter om heel wat nieuwe fans te oogsten.

Eefje de Visser | The Barn • 14:20 – 15:10

© CPU – Nathan Dobbelaere

Op de openingsdag staat Eefje de Visser in The Barn en met een nieuw album in het verschiet zijn we meteen benieuwd naar wat ze te bieden heeft. De Nederlandse woont al een tijdje in België en wist hier met haar Nederlandstalige muziek ook al een grote fanbase op te bouwen. Tijdens haar shows wordt ze vergezeld door heel wat muzikanten en twee achtergrondzangeressen waarmee ze leuke armbewegingen maakt, zonder dat de muzikale performance aan kwaliteit moet inboeten. Je kan je verwachten aan enkele oudere hits zoals “Scheef” en “Lange Vinnen”, maar ook aan nieuwe nummers als “Vlammen” en misschien nog wat onuitgebracht materiaal.

Kingfishr | The Slope • 15:00 – 15:35

De banjo maakt deze zomer haar rentree op Rock Werchter dankzij het Ierse gezelschap Kingfishr. Als we de lovende recensies op het gerenommeerde showcasefestival Eurosonic mogen geloven, dan gaan deze nieuwkomers een gouden toekomst tegemoet. Hun muziek doet wat denken aan Mumford & Sons, Bear’s Den en Dermot Kennedy, maar klinkt toch nog altijd heel eigen en verfrissend. Op The Slope zal dit ongetwijfeld hoge ogen gooien.

Johnny Marr | KluB C 17:00 – 18:00

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Later die dag en in KluB C zal Johnny Marr terug te vinden zijn. De Brit was een van de belangrijkste leden van The Smiths, maar zijn naam kan ook gelinkt worden aan The The, Pretenders en zelfs Hans Zimmer. Een grote man dus en hij zal met zijn gitaar in de hand niet alleen terugblikken op zijn solohits, maar ook op zijn muzikale hoogtepunten bij The Smiths. Johnny Marr stond en staat nog altijd bekend om zijn typische gitaarsound die al eens wordt omschreven als janglepop, zoals te horen is op onder meer “There Is A Light That Never Goes Out”.

Vrijdag 5 juli

Tom Odell | Main Stage 17:30 – 18:30

© CPU – Ymke Dirikx

Tom Odell is op vrijdag in de vooravond op het hoofdpodium van Rock Werchter te zien en zal er ongetwijfeld achter zijn piano kruipen om er zijn gigantische hit “Another Love” te brengen. De Brit heeft echter veel meer in de aanbieding dan die ene meezinger, want hij bracht eerder dit jaar een nieuwe sterke plaat uit. De gevoelige en veelal intieme nummers zijn misschien meer geschikt voor een knusse zaal dan een grote weide. Langs de andere kant kan het hopelijk stralende zonnetje net voor een nieuwe energie zorgen waardoor de prachtige pianomuziek nog wat gelaagder wordt.

Zaterdag 6 juli

No Guidnce | The Barn • 13:00 – 13:50

De boyband is back op Werchter! No Guidnce, een viertal uit Londen, deelt een gemeenschappelijke voorliefde voor r&b en pop uit de jaren negentig. Op TikTok werden de jongens opgemerkt met covers van onder andere Usher en Drake, maar tegenwoordig focussen ze zich vooral op hun eigen materiaal. Daarvoor duiken ze de studio in met Victoria Monét, die in het verleden mee aan de wieg stond van hitsingles van Ariana Grande en Chris Brown. Verwacht je op Rock Werchter aan een vermakelijke popshow inclusief ingestudeerde danspasjes en catchy r&b!

The Southern River Band | The Slope • 13:40 – 14:15

De rockliefhebber komt dit jaar wederom aan zijn trekken op Rock Werchter, onder meer dankzij The Southern River Band. Het gezelschap uit Australië doet niet liever dan de gitaren te laten spreken en gaat nooit voor niet minder dan honderd procent energie op het podium. In hun thuisland zijn ze ondertussen niet meer weg te denken van de podia en als ze met evenveel inzet en goesting de vloerplanken van The Slope zullen doen daveren, zal dat in onze contreien ongetwijfeld even hard aanslaan. Horns up, pintje in de hand en rocken maar!

Avril Lavigne | Main Stage • 19:15 – 20:15

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fans van poppunk icoon Avril Lavigne zullen zich op zaterdag voor het hoofdpodium verzamelen waar de Canadese singer-songwriter halthoudt met haar Greatest Hits Tour. Dat betekent dat het publiek schaamteloos zal kunnen meezingen met onder meer “Sk8er Boi”, “Complicated” en “Girlfriend”. De zangeres was een lange tijd out doordat ze vocht tegen de ziekte van lyme, maar de afgelopen jaren bracht ze toch wat nieuwe muziek uit. Met die nieuwe muziek hield ze vorig jaar halt in het Brusselse Vorst Nationaal waar ze een leuke en spetterende show neerzette, laat dat een mooie voorbode geweest zijn voor Rock Werchter.

Zondag 7 juli

Scowl | The Slope • 16:10 – 16:45

© CPU – Mathias Verschueren

Zondagnamiddag mag Rock Werchter zich opmaken voor een ferme dosis hardcorepunk uit de Amerikaanse kuststad Santa Cruz! Scowl heeft de afgelopen jaren al een aantal ferme adelbrieven op zijn naam kunnen zetten. Zo tourde de band al met grootheden als Deftones en Turnstile, stond ze op de affiche van Coachella en heeft ze met Post Malone een uiterst uitgesproken fan. Vorig jaar maakten de Amerikanen al indruk op Pukkelpop, in Werchter mogen ze de hype alvast komen bevestigen met een snedige show van net iets meer dan een halfuur.

Michael Kiwanuka | The Barn • 19:55 – 21:10

© CPU – Chris Stessens

Op de slotdag zal The Barn vermoedelijk opnieuw helemaal vollopen voor Michael Kiwanuka nadat dat enkele jaren terug ook al gebeurde. De Britse soulzanger brak in 2012 door met het prachtige “Home Again” en wist later ook met onder andere “Cold Little Heart” (dat gebruikt werd voor Big Little Lies) te scoren. De warme en gevoelige muziek laat hier en daar nog wat ruimte om mee te zingen, maar op de andere momenten kan je soms een spelt horen vallen bij Michael Kiwanuka. Zijn warme stem is er eentje om de vingers bij af te likken en zijn sterke live reputatie doet al verwachten dat dit een van de hoogtepunten van Rock Werchter 2024 wordt.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Marr + the Healers - "All Out Attack"

Het einde van The Smiths deed misschien even pijn, maar in een zwart gat is Johnny Marr nooit gevallen. De gitarist bleef…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Southern River Band - "Chasin' After Love ('ll Burn a Hole in Your Shoes)"

The Southern River Band is vers terug van hun allereerste Europese tour en heeft al een volgende mijlpaal klaarstaan. Het is tot…
FeaturesInstagramUitgelicht

Nabeschouwing Rock Werchter 2024: Op naar de 50

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld; Rock Werchter 2024 mag alweer de geschiedenisboeken in. En afgelopen editie was eigenlijk al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.