Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Equal Idiots – “Shoot”

© CPU – Jan Van Hecke

‘Het is goed, maar het klinkt wel zoals de muziek die jullie al maakten’, zei Brutus-gitarist Stijn Vanhoegaerden volgens Thibault Christiaensen toen hij de demo’s van Equal Idiots liet horen. Woorden die klaarblijkelijk een diepe indruk nalieten, want het duo kieperde alles in de vuilbak en begon opnieuw te schrijven. Met succes, want comebacksingle “I Am The Light” luidde het einde van een rammeltijdperk en het begin van een seizoen vol beukers in. Het lawaai uit de Kempen teert met andere woorden op een nieuwe wind, die mede dankzij deze “Shoot” richting het zelfgetitelde Equal Idiots gaat, dat later deze zomer verschijnt.

Twee minuten en een klets, veel langer duurt de nieuwste creatie van Equal Idiots niet. En dat is goed, want een harde rammer hoeft niet langer te duren dat dat. Een korte wervelwind die een menigte ongezien kan ophitsen, want terwijl de gitaar en drums voor een beenharde wall of sound zorgen, is het de agressieve stem van Christiaensen die ons in de rug schiet. Letterlijk, want het zinnetje ‘Now I wanna shoot you in the back’ zou zomaar eens het begin van een anthem kunnen worden. Ergens halverwege leent een break zich tot de perfecte mogelijkheid om de moshpit nog een beetje groter te maken, waarna het duo nog eens alle registers opentrekt. Equal Idiots distantieert zich met andere woorden nog wat meer van de toegankelijke punk, maar dat doet de band wel gewoon goed.

Equal Idiots verschijnt op 27 september. Equal Idiots staat op vrijdag 2 augustus op Campo Solar, op zaterdag 3 augustus op Suikerrock, op donderdag 15 augustus op Pukkelpop en op donderdag 17 oktober in de Ancienne Belgique. Verder kondigde de band ook een Nederlandse clubtour aan met tussenstops in Rotown (7 oktober), Paradiso (9 oktober), het Stroomhuis (10 oktober) en in de Muziekgieterij (12 oktober).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2199 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 3): Mee met de wind

Het waaide in het land en ook aan de weide van Werchter gingen de windstoten niet onopgemerkt voorbij. Gelukkig bleek iedereen wel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
LiveRecensies

The Priceduifkes & Equal Idiots @ JK 't Hoekske: Idiootgoed prijsschieten

‘Okaerinasai’, of gewoon op z’n Vlaams ‘welkom thuis’. De mannen van The Priceduifkes en Equal Idiots vertoefden afgelopen maand in het altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.