Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark – “California”

© Rob Crawford

Jaws The Shark was een hersenspinsel van Steven Spielberg dat er nog steeds voor zorgt dat badgasten beginnen te flippen wanneer visjes zoals Nemo en Dory per ongeluk hun buik of rug beroeren. Voor Olly Bailey is Jaws The Shark geen hersenspinsel, maar zoete realiteit. Bailey bracht al tweemaal een ep uit, Jaws The Shark in 2022 en Lie To Me in 2023. Met “California” bereidt de Londenaar het publiek voor op het verschijnen van zijn eerste langspeler binnenkort.

“California” klinkt als een heel Amerikaans, bombastisch nummer, waardoor het toch enigszins verbaast dat het aan de andere kant van de Noordzee werd gecomponeerd. De song begint met een geluid dat doet vermoeden dat iemand aan de knoppen van zijn oude, analoge radio aan het draaien is. Het is een eeuwenoude truc om een nummer te beginnen, maar kijk, het werkt keer op keer. Wanneer de antenne juist staat, stort de nieuwe single als een waterval naar beneden. Jaws The Shark doet niets nieuws, maar rockt gewoon zoals bands als The Offspring en Foo Fighters dat ook kunnen. “California” is een meezinger die echt niet zou misstaan in stadions en op grote festivals. We zien het nummer echt meegebruld worden door duizenden fans in de volle zon of in de gietende regen. Het obligate bruggetje doet het nummer stilvallen, de basdrum pompt zich terug een eind het nummer in, en we zijn allemaal vertrokken voor het afsluitend ritje. Kortom: er is weinig origineels aan, maar dat moet ook helemaal niet, want “California” is gewoon een keitoffe song geworden.

Op 19 juli wordt de vin van Jaws The Shark zichtbaar boven het zeeniveau, en dat in de vorm van zijn debuutalbum Wasteland.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - “Destroy the World” (feat. Dinosaur Pile-Up)

De carrière van Jaws The Shark lijkt alleen maar groter te gaan worden. Nadat het soloproject van Olly Bailey vorig jaar zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman – “California”

Bonny Light Horseman verscheen in 2020 als folkproject van singer-songwriter Anaïs Mitchell, Fruit Bats-frontman Eric D. Johnson en multi-instrumentalist Josh Kaufman. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.