Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark – “California”

© Rob Crawford

Jaws The Shark was een hersenspinsel van Steven Spielberg dat er nog steeds voor zorgt dat badgasten beginnen te flippen wanneer visjes zoals Nemo en Dory per ongeluk hun buik of rug beroeren. Voor Olly Bailey is Jaws The Shark geen hersenspinsel, maar zoete realiteit. Bailey bracht al tweemaal een ep uit, Jaws The Shark in 2022 en Lie To Me in 2023. Met “California” bereidt de Londenaar het publiek voor op het verschijnen van zijn eerste langspeler binnenkort.

“California” klinkt als een heel Amerikaans, bombastisch nummer, waardoor het toch enigszins verbaast dat het aan de andere kant van de Noordzee werd gecomponeerd. De song begint met een geluid dat doet vermoeden dat iemand aan de knoppen van zijn oude, analoge radio aan het draaien is. Het is een eeuwenoude truc om een nummer te beginnen, maar kijk, het werkt keer op keer. Wanneer de antenne juist staat, stort de nieuwe single als een waterval naar beneden. Jaws The Shark doet niets nieuws, maar rockt gewoon zoals bands als The Offspring en Foo Fighters dat ook kunnen. “California” is een meezinger die echt niet zou misstaan in stadions en op grote festivals. We zien het nummer echt meegebruld worden door duizenden fans in de volle zon of in de gietende regen. Het obligate bruggetje doet het nummer stilvallen, de basdrum pompt zich terug een eind het nummer in, en we zijn allemaal vertrokken voor het afsluitend ritje. Kortom: er is weinig origineels aan, maar dat moet ook helemaal niet, want “California” is gewoon een keitoffe song geworden.

Op 19 juli wordt de vin van Jaws The Shark zichtbaar boven het zeeniveau, en dat in de vorm van zijn debuutalbum Wasteland.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - "Last Train to Santa Fe"

Jaws The Shark, het alter ego van de Londenaar Olly Bailey, heeft dit jaar al enkele knappe singles uitgebracht die zijn debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - "Lately"

Van de film Jaws krijgen we nog steeds koude rillingen, van Jaws The Shark eerder een warm gevoel. De band van de…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.