Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PlayThatBoiZay – “MOOD SWINGS” (feat. Mike Dimes)

© Aaron Jackson

In Miami zit heel wat underground hiphop verscholen. In 2019 verzamelde Amerikaanse rapper Denzel Curry gaststrofes voor zijn album ZUU, waarbij uitsluitend rappers uit Miami in aanmerking kwamen. Hierdoor maakten we kennis met lokaal raptalent, zoals de vinnige PlayThatBoiZay. Hij laat zich net zoals Curry beïnvloeden door de typische dirty south-hiphop, geïntroduceerd door rapcollectieven uit Memphis zoals Three 6 Mafia. De klassieke dirty south, ook bekend als horrorcore, tilt Zay tot het volgende niveau. Met zijn schreeuwende, hyperagressieve rapstijl en metalachtige beats onderstreept Zay de ‘horror’ in horrorcore. Hij werkte nog meermaals met Denzel Curry, zoals op “POISON KLAN” en “WOO”. Ook op Curry’s volgende album bemachtigde hij een plekje op een track met A$AP Rocky. Het laatste hebben we dus nog niet gehoord van Zay. Dit jaar verruimt hij ook zijn eigen catalogus. Na zijn single “TEMPLE RUN” slaat hij nu de handen in elkaar met rapper Mike Dimes voor “MOOD SWINGS”.

PlayThatBoiZay laat duidelijk horen dat hij uit het zuiden komt. De beat van “MOOD SWINGS” voldoet aan alle eisen van een smerige horrorcorebeat. De lugubere, bijna valse pianonoten klinken alsof ze recht uit een griezelfilm van vroeger komen. De typische, razende drums en bassen zijn ook weer van de partij. Zay stormt door de beat met een hypnotiserende flow die opvallend catchy klinkt voor zijn standaard. Mike Dimes neemt de tweede strofe voor zijn rekening. Met zijn diepe stemgebruik speelt hij goed in op de macabere toon die Zay aangaf. De oude garde uit Memphis mag trots zijn op PlayThatBoiZay, die resoluut de dirty south blijft vertegenwoordigen met elk nieuw nummer.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Yachty – “Lets Get On Dey Ass”

Lil Yachty krijg je dit jaar niet weg te slaan uit de studio. Nog geen maand geleden bracht de rapper met de…
FeaturesFestivalnieuws

Tien tips voor een geslaagd Les Ardentes 2024!

In juli stappen hiphopartiesten van overal ter wereld in hun privéjet om aan hun jaarlijkse excursie in Europa te beginnen. De festivalhaltes…
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.