Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CRACKUPS – “Plane Crash”

© CPU – Cédric Depraetere

Na Greetings from Earth vier jaar geleden te hebben gedropt in volle coronatijd, verraste CRACKUPS ons in april met “Sgt. Haze” en het nieuws dat er nieuw album onderweg was. De vorige single stak de Atlantische Oceaan al over, waar het werd opgepikt door het toonaangevende, alternatieve radiostation KEXP. De Kempenaren werden ook al aangekondigd voor het Rotterdamse ontdekkingsfestival Left of the Dial. CRACKUPS begint dus terug aardig warm te lopen. De nieuwste single “Plane Crash” is daar eens te meer het bewijs van.

Met “Sgt. Haze” was het al duidelijk dat CRACKUPS opnieuw de kaart van de chaos heeft getrokken. Met “Plane Crash” zet de groep die lijn alleen maar verder. We raden aan om de volumeknop niet te stevig open te draaien, want zonder enige waarschuwing schreeuwt Thomas Valkiers onmiddellijk de titel in onze oren. Die intro zet meteen de toon voor het verdere verloop van het nummer. CRACKUPS stuitert naar goede gewoonte alle kanten uit met zijn snedige riffs en desoriënterende effectjes. Het blijft stevig rammen, en we menen hier en daar ook de klankkleur van streekgenoten Equal Idiots te herkennen. Tempowissels blijven er ook genoeg en de slotsolo, die naar de achtergrond wordt gedrongen door het geloei van Valkiers, is meer dan welkom. Namens de stembanden van de zanger hopen we wel dat er op de rest van Plexi ook een beetje rust is ingelast. Al bij al is onze nieuwsgierigheid naar het album alleen maar verder aangewakkerd.

Plexi komt uit op 29 november. Diezelfde dag staan de Kempenaren in Trix Club. CRAKCUPS is ook al bevestigd voor het Rotterdamse Left of the Dial, dat plaatsvindt van 17 tot en met 19 oktober.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

24 nieuwe namen voor Pukkelpop, met onder meer STIKSTOF, The Reytons en STAKE!

We hebben er bijna twee maanden op moeten wachten, maar vandaag steekt Pukkelpop toch nog eens zijn neus aan het venster. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CRACKUPS - "Sgt. Haze"

Terwijl The Priceduikes nog enkele dagen door Japan vliegen met Equal Idiots, is CRACKUPS terug aan het wroeten in de Kempense vlaktes….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.