FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

© CPU – Senne Houben

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse festival in het Genkse slaat begin augustus wederom zijn tenten op in de schaduw van de mijntoren van C-mine, met ondertussen al op de affiche: The Murder Capital, Gurriers, The Bony King of Nowhere, Marathon en meer. En nu is er zelfs nog meer, want de organisatie maakt vandaag in één klap de line-up compleet met maar liefst 23 nieuwe namen.

Beginnen doen we in Ierland, want van daaruit komt Gilla Band twee jaar na diens laatste doortocht de Main Stage nog eens afbreken. Minstens even cool is het feit dat DITZ vers na zijn tour in het voorprogramma van IDLES komende zomer nog eens terug langskomt in ons Belgenlandje én het feit dat de Nederlanders van Tramhaus na hun geslaagde doortocht op Best Kept Secret afgelopen weekend hun trucen nog eens komen overdoen in Genk. Zij komen alle drie langs op vrijdag 2 augustus. Nieuw bovenaan de affiche op zaterdag 3 augustus: Snapped Ankles. ‘Geschift, groovy en niet aflatend’ staat te lezen in de omschrijving van de Britten… dat belooft!

Iets lager op de line-up vinden we vooral namen van eigen bodem terug. Op de openingsdag zijn dat De Nieuwe Lichting-finaliste piffy en DEEWEE-protegé Leo Vincent, maar evengoed de Belgisch/Duitse hyperpop/elektro van fantom en de harde beats van HER. Een dag later zijn het de Britten van Holiday Ghosts die naar Limburg afzakken, net zoals onze ‘Grote Beer van Morgen’ Lézard, Humo’s Rock Rally-winnaar Maria Iskariot en de ruwe gitaren van WASTESoft Boy zorgt dan weer voor de slacker, Sukilove keert meer dan twintig jaar na zijn debuutplaat nog eens terug naar het podium, Francis of Delirium komt zijn livereputatie waarmaken en Humour en Blue Bendy steken samen het Kanaal over.

De mannen van Affaire spelen eveneens op de slotdag een halve thuismatch, De Mond brengt Brussel naar Genk en The Haunted Youth-pianiste Discohans stuurt AFF de nacht in. Via VI.BE kwam de organisatie ook nog uit bij PARKS, dat de Main Stage zal openen, onze ex-‘Grote Beer van Morgen’ Neptune Bloom en de Sound Track-winnaars van BLOED. En zo is de affiche van 2024 compleet.

Absolutely Free Festival vindt plaats op 2 en 3 augustus op de C-mine-site in Genk. De volledige line-up vind je onderaan het artikel terug. Voor meer info verwijzen we je graag door naar de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 2augustus: DITZfantomGilla Band – Gurriers – HER – Hotline TNT – Leo Vincent – Lifeguard – piffyTramhaus – Wixcakes – Younnis

Zaterdag 3 augustus: Affaire – Ashley Morgan – BLOEDBlue BendyDe MondDiscohansFrancis of Delirium – GHOSTWOMAN – Holiday GhostsHumourLézard – Lintworm – Marathon – Maria IskariotNeptune BloomPARKS – Porcelain Id – Sheer Mag – Soft BoySnapped AnklesSukilove – The Bony King of Nowhere – The Murder Capital – WASTE

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Dour 2024 (Festivaldag 4): Blijven DOURgaan

De vierde festivaldag van Dour is traditiegetrouw de dag die het meeste volk trekt en dat was dit jaar niet anders. Aan…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2024 (Festivaldag 1): Vlaai met gitaren als de kers

Ons favoriete Limburgse festival vierde met zijn veertigste jaargang een feestje waar wij niet afwezig konden blijven. Met ronkende gitaren en een…
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz 2024 (Festivaldag 7): Vrije en hoogvliegende vogels

Zaterdag mag het al eens wat meer zijn en zo duurde Gent Jazz op de zevende dag net ietsje langer. Al vanaf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.