Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Molchat Doma – “Son”

© CPU – Emiel Viellefont

De kans dat je een band uit Wit-Rusland kan opnoemen, is wellicht klein, maar de kans dat je wel een nummer kent dat z’n oorsprong kende in dat land zeker niet. Molchat Doma, een new wave-trio uit hoofdstad Minsk, scoorde niet zo gek lang geleden namelijk een TikTok-hit met “Судно (Борис Рыжий)“, dus voor wie de sociale media een beetje in de gaten houdt, zou dat zeker bekend in de oren moeten klinken. De band surfte op album Этажи een beetje voort op die vibe, maar kon met het daaropvolgende Монумент niet meteen dezelfde potten breken. En nu zijn de heren terug vanuit de vergetelheid, want later deze zomer ligt er met Белая Полоса een vierde langspeler in de winkelrekken. Eerste voorsmaakje “Son” verschijnt nu al.

Met meer dan zes minuten op de klok werd die nieuwste creatie, “Сон” voor de Wit-Russen onder ons, er eentje van lange adem. Het duurt namelijk vrij lang voor de duistere intro plaats ruimt voor het effectieve nummer, al moet natuurlijk wel gezegd dat het allemaal bijdraagt aan de mysterieuze sfeer die tout court al rond de band hangt. Molchat Doma baadt namelijk sowieso al in een zwarte waas, al raakt het er op “Son” wel redelijk moeilijk uit. Het nummer heeft namelijk wat moeite om het hoofd boven water te houden, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat het gewoon wat voortkabbelt. Het tempo ligt gewoonweg ietsje te laag en er gebeurt daarbovenop net iets te weinig om van een echt geslaagde zet te spreken. Misschien dat het in het geheel wel beter uit de verf komt, maar voorlopig lijkt Molchat Doma vooral slachtoffer te zijn van zijn eigen succes.

Belaya Polosa, oftewel Белая Полоса, verschijnt op 6 september. Op 26 oktober staat Molchat Doma in Trix.

Facebook Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…
AlbumsRecensies

Molchat Doma - Monument (★★★½): Doomermuziek voor boomers en zoomers

танцы, танцы, танцы! Aan de andere kant van het Europese vaste land is Molchat Doma eigenhandig bezig aan de revival van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.