Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Charli XCX – “Hello goodbye”, “Guess” & “Spring breakers”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Algemeen gezien zou je kunnen zeggen dat het voor artiesten niet de slimste keuze is om zich terug te trekken uit de mainstream popwereld en zich toe te spitsen op hun eigen visie. Voor Charli XCX pakte het weliswaar ongelooflijk goed uit, want nadat ze naam maakte met onder meer “I Love It” en “Boom Clap”, gooide ze het over een ietwat andere boeg. De Britse maakt nu pop voor de meerwaardezoeker, en dat aan de zijde van A.G. Cook, bezieler van PC Music. Zo was CRASH al een klein meesterwerkje, maar nu verkent Charli de hyperpop- en ravewereld. Nieuwste creatie BRAT verzamelde zo afgelopen vrijdag wereldwijd meteen een reeks vijfklappers, nu is er al een deluxe-versie. Dat echter zonder de klassieke ‘(Deluxe)’ achter de titel, maar wel onder de noemer Brat and it´s the same but there’s three more songs so it’s not.

Drie nieuwe nummers dus, en het moet meteen gezegd dat het niet geheel duidelijk is waarom ze niet in eerste instantie de tracklist al haalden. “Hello goodbye” houdt het om te beginnen eerder lowkey. Het nummer hangt aan elkaar met een redelijk kleinschalige en duistere beat, om dan in het refrein voorzichtig open te bloeien richting een iets ruigere clubvibe. Charli bouwt redelijk monotoon de spanning op, zodat de song tegen het einde in een euforiewolk kan ontploffen. Op zich dus zeker een coole track in het geheel.

Op de andere twee nummers draait Charli XCX de kraan met ravey clubvibes helemaal open. “Guess” werd zo bijvoorbeeld een erg sexy song die gaat over het raden van de kleur van haar ondergoed. De strakke beat die daarbij gepaard gaat, spreekt op die manier nog wat meer tot de verbeelding; perfect voor een in een zweterige club tegen half vier ’s nachts. Als A.G. Cook dan nog eens de bas volledig opendraait en wat vloeibaardere klanken erdoor jaagt, is het feestje helemaal compleet. “Spring breakers” is tekstueel daarentegen dan wat minder extreem, maar dat betekent niet dat het er instrumentaal rustiger aan toegaat. Een harde beat houdt het geheel draaiende, terwijl de Britse er in het refrein een gigantisch catchy toets aan geeft.

Brat and it’s the same but there’s three more songs so it’s not is dus alles behalve een uitmelking van de hype. Integendeel, Charli XCX maakt de hype gewoonweg nog wat groter door drie extra knallers aan het al zo sterke BRAT toe te voegen. Nu nog een concert op Belgische bodem en we zijn helemaal tevreden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Charli XCX - BRAT (★★★★½): Grote mond, klein hartje

Vraag aan de willekeurige voorbijganger op straat of die weet wie Charli XCX is en de kans is groot dat die je…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 3): Toen was er regen

Sinds de editie van 2019 maakt Primavera Sound er sterk werk van om aan andere festivals te laten zien dat een affiche…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "360"

Na vorig jaar een nummer uit te brengen voor de Barbie-soundtrack, focust de Britse Charli XCX terug wat meer op zichzelf. Over een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.