Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy – “Lost”

© CPU – Leni Sonck

Soccer Mommy is het soort artiest dat de deur naar een doorbraak van bij haar debuutplaat in 2018 meteen open leek te beuken. Clean was gepolijst qua productie, maar rauw naar gevoel. De lyrics waren tongue-in-cheeck en het zanderige van thuisbasis Tennessee was op elk moment voelbaar. Opvolger Color Theory, een verkenning van verschillende soorten emoties aan de hand van drie kleuren, was in gelijke mate een themaplaat als de album van de grote bevestiging. Sindsdien hebben we het gevoel dat Sophie Allison wat ter plekke bleef hangen. Derde plaat Sometimes, Forever kreeg overwegend positieve reviews, zonder de daarbijhorende zendtijd, en ook liveperformances waren niet altijd overtuigend. Eigenlijk is het zonde dat een artieste van haar kaliber op de volgende editie van Rock Werchter qua status nog niet The Slope overstijgt.

Met “Lost” bevestigt Soccer Mommy de muzikale evolutie van de voorbije jaren. De blik wordt meer naar binnen gekeerd en het tempo ligt lager dan in de begindagen. Allison zingt over gevoelens van verwarring en onuitgesproken verlangens. De Amerikaanse noemt het zelf een van haar meest persoonlijke nummers en brengt het daarom het liefst in zeer intieme settings. Muzikaal zit de productie ijzersterk in elkaar: afgewogen percussie vermengt zich met strijkwerk en subtiele echo’s. De focus op het rauwe gitaargeluid is misschien onherroepelijk verloren, maar qua afwerking ligt deze single toch bij het beste dat de zangeres al uitbracht. Gedurende het hele nummer valt het op hoe dicht Soccer Mommy muzikaal bij Phoebe Bridgers, en bij uitbreiding boygenius, is komen te liggen.

Fans van het eerste uur moeten accepteren dat de speelsere rock uit de begindagen van Soccer Mommy niet terugkomt. Bij een minder sterk nummer zouden we “Lost” moeten indelen bij de mengelmoes aan Phoebe Bridgers-adepten die de laatste jaren opstonden. Soccer Mommy slaagt er evenwel in om alle ingrediënten perfect uit te balanceren om zodoende te blijven boeien.

Soccer Mommy speelt op 7 juli op The Slope van Rock Werchter. Er is geen betere heling voor de furie die IDLES net daarvoor op de Main Stage zal loslaten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singles

Nieuwe single Francis of Delirium - "Blue Tuesday"

De laatste jaren maakten we met mondjesmaat kennis met Francis of Delirium. De Luxemburgse band loste in 2021 met Wading al een ep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "LosT"

Begin maart brak Bring Me The Horizon de Lotto Arena af en bewees het dat het meer is dan zomaar een rockband….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.