Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy – “Always Forever”

© Bryan Novak

We zijn op het punt gekomen dat de solocarrières van de leden van The xx de band zowaar hebben overschaduwd. Bij Oliver Sim valt dat weliswaar vrij goed mee, maar Jamie xx en zangeres Romy hebben allebei de wind in de zeilen. Die eerste opende recentelijk zijn eigen nachtclub in het Londense, die andere brengt de club dan weer tot bij jou aan de hand van haar ‘Club Mid Air‘ tour naar aanleiding van haar debuutplaat. Daarmee tourt de Britse nu al enige tijd rond de wereld, maar het einde is nog lang niet in zicht. Komende zomer staan er namelijk een aantal mooie festivals op de planning, waar Romy zal neerstrijken met nieuwe muziek.

De eerste single post-Mid Air kreeg de titel “Always Forever” en daar valt wel wat over te vertellen. Om te beginnen hangt het refrein aan elkaar met een sample van Donna Lewis’ “I Love You Always Forever“. En wie samples zegt, zegt tegenwoordig ook Fred again.., want ook die zat, samen met zijn vriendjes van Joy Anonymous, met zijn vingers in de pap. De nieuwste creatie van de Britse is met andere woorden wederom gericht op de dansvloer, inclusief glitterend en euforisch randje. Zo zijn het een meanderende bassbeat en dromerige synthsample die de zangeres haar herkenbare stemgeluid begeleiden, waarna het nummer een versnelling hoger schakelt in het refrein. De Europopinvloeden sijpelen alsmaar meer door, terwijl Mid Air in de verte nog wat schemert. “Always Forever” werd zo dus een typische Romy-dansplaat, die het einde van een intense clubnacht nog een tikkeltje plezanter lijkt te gaan maken komende zomer.

Op vrijdag 16 augustus staat Romy op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Elkka - Prism of Pleasure (★★★½): Kamers van queerverlangen

Elkka, ofwel Emma Kirby, doet sinds enkele jaren de Londense underground clubs daveren van plezier met haar zwoele mixen van house, breakbeat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.