Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bearings – “Stormy Weather”

Afgelopen jaar was echt een prima poppunkjaar, waar we vooral Bearings als revelatie zagen schitteren. De Canadese band bracht namelijk vorig jaar met The Best Part About Being Human een uiterst fijne plaat uit, waarop oorwurmen als “Scenery” en “Gone So Gone” een gratis ticket wisten te bemachtigen voor onze bovenkamers. Stilzitten lijkt echter geen optie voor de mannen uit Ottawa, want slechts negen maanden na het uitbrengen van hun laatste plaat is de band alweer terug met hun nieuwste single “Stormy Weather”.

Na een goede beurt gemaakt te hebben met de recente plaat, lijkt Bearings op “Stormy Weather” opnieuw een homerun te slaan. Het nummer weet zo goed als ieder poppunkpuntje aan te tikken, terwijl de gitaren weer lekker ronken. Als je snel last hebt van muziek die blijft hangen in je hoofd, dan is het aan te raden om het refrein over te slaan. De groep vuurt daar namelijk opnieuw een stuk lied af dat je tot de einde der tijden zal achtervolgen. “Stormy Weather” doet eigenlijk bijna alles goed en had zo op The Best Part About Being Human gekund, want qua sound en feel is het bijna een kopie van wat we op de langspeler hadden gehoord. Maar goed ook, want het nummer verschijnt mee op de deluxeversie van de plaat die halverwege september uitkomt. Er komt dus spoedig nog meer nieuwe muziek aan en in het geval van een band als Bearings is dat alles behalve een straf.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Pros

  • +

Cons

  • -
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle geosy - "Is Dit Het Dan?"

‘Suzan & Freek voor emo’s’, zo omschrijft GirlsGirlsGirls-zanger Geosy Kleefman zijn nieuwste soloproject geosy. Onder zijn eigen naam brengt de jonge Emmenaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neck Deep – Neck Deep (★★★½): Terug naar het basisrecept

Is poppunk anno 2024 nog relevant? Laten we meteen kort en krachtig op die vraag antwoorden: ja! Het genre is sinds enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Youth in Revolt - "OnlyFanz"

Mierenzoete poppunk is stiekem toch wel een guilty pleasure voor ons. Of het nu de oudgedienden van blink-182 zijn of het catchy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.