Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chance the Rapper – “Together” (feat. DJ Premier)

© Keeley Parenteau

Weinig hedendaagse rappers leggen een even vlekkeloos parcours af als Chance the Rapper dat deed in zijn beginjaren. Rolling Stone Magazine kroonde zijn Acid Rap tot de beste mixtape van 2013. De hiphopartiest uit Chicago nam in 2017 ook een Grammy mee naar huis voor zijn album Coloring Book. Zelfs Barack Obama luisterde zijn muziek. Zijn roem en glorie vielen echter pijnlijk snel in het water na het uitbrengen van The Big Day in 2019. Het album staat bekend in de hiphopwereld als een gigantische flop, met negatieve recensies van critici en fans wereldwijd. Als je Chance the Rapper op het internet tegenkwam in de jaren nadien, was het waarschijnlijk in de vorm van een spottende meme. De rapper finaliseert momenteel een nieuw album, getiteld Star Line Gallery. Na een reeks singles, waaronder de recente “Buried Alive”, komt Chance voor de dag met zijn nieuwste nummer: “Together”.

Op “Together” kan Chance the Rapper steunen op een beat van de legendarische hiphopproducer DJ Premier. Sinds de jaren negentig componeert hij een indrukwekkende verzameling van hits voor hiphopreuzen zoals JAY-Z, Kanye West, Travis Scott en Nas. Voor “Together” monteerde hij een vreugdevolle beat met klassieke pianonoten en enkele langzame, old school drums. Erg kleurrijk is de beat niet, maar Chance the Rapper voegt gelukkig wat meer tint toe met zijn raps. Met een slome, onafgebroken flow in zijn strofes klinkt Chance the Rapper als een minder zwartgallige versie van Earl Sweatshirt. Zijn zuivere stemgebruik komt goed tot uiting in de slepende flow, maar tijdens het refrein gaat hij de mist in. Met de simpele woorden ‘We gotta get together, it’s either now or never’ neemt Chance een serieuze stap naar achteren op tekstueel vlak. Vergeleken met de poëtische troeven in zijn voorgaand werk zijn deze kinderachtige rijmen ondermaats. Er zit nog fut in zijn carrière, maar hij begeeft zich op dun ijs. Als Chance zijn niveau niet opkrikt voor zijn volgende album, zal zijn status als elite rapper stilaan verwelken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “TiFFANY” (feat. Gunna)

IDK heeft zichzelf intussen voldoende bewezen om zich op het hoogste schap van de rapgame te plaatsen. De doorgewinterde rapper uit Maryland…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Lonely – “LUV 4 YA”

Als underground rapper moet je tegenwoordig heel wat geluk hebben om door te breken. Zo een van die geluksvogels is Destroy Lonely,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign – “SUVY THEATERS”

In 2020 raasde rapper Pop Smoke door de hitlijsten met zijn kenmerkende Brooklyn drillsound. Dit opende voor veel drillartiesten de deur naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.