Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nas & DJ Premier – “Define My Name”

‘I don’t know how to start this shit’ zei Nas exact dertig jaar geleden, waarna hij een van de allerbeste hiphopalbums aller tijden liet losbarsten. Illmatic is jarig, en we zullen het geweten hebben. Hij is ondertussen de vijftig gepasseerd – om dat te vieren kregen we in september nog Magic 3, het voorlopig laatste van zes albums uit de productieve samenwerking met Hit-Boy – maar van een brugpensioen is nog lang geen sprake. Nas gebruikte de laatste week om op Instagram herinneringen op te halen aan het maken van Illmatic en de komeetstart die hij maakte als rapper. Er volgde een ‘Then vs now’-post met DJ Premier, de producer die mee de beats op zijn debuutalbum verzorgde, waarmee hij hintte naar een nieuwe samenwerking. Vandaag was er dan dubbel goed nieuws: single “Define My Name” en de aankondiging dat er dit jaar eindelijk, eindelijk, een volledig Nas x DJ Premier-album komt.

Preemo samplet voor “Define My Name” een stuk tekst uit “Nas Is Like”, een nummer dat zelf al een masterclass sampling is. In de intro en het refrein scratcht hij ‘What defines my name / Nas / N-A-S’ bijeen, geeft zo het kind een naam en buigt de sample verder om naar een vuile, old-school East Coast-beat. Nas reflecteert ondertussen over zijn plaats in de hiphopscène, zijn carrière, wat zijn naam betekent en bewierookt de artiesten die hem al die jaren terug beïnvloed hebben. Dat hij na een decennialange carrière nog steeds geen steek laat vallen verbaast hem zelf: ‘At twenty, I said I’d better quit by thirty / Then by thirty, I thought by forty rapping is corny / How wrong was I? / Never would have thought at 50, new songs by Nas would be hard and live’. DJ Premier belooft op de outro nog eens dat het album er nu echt wel aankomt, terwijl Nas ‘It’s album time’ voor zich uit mompelt. De veteranen zijn klaar om de jeugd nog eens te tonen hoe het moet.

Nas en Preemo zijn al dertig jaar een gouden koppel en op de verjaardag van hun beste werk bewijzen ze dat er nog geen sleet op het huwelijk zit. Lang zullen ze leven!

Nas staat op 8 augustus op de mainstage van de Lokerse Feesten en op 16 augustus op Lowlands.

Nas: Facebook / Instagram / Website
DJ Premier: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

9 posts
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blxst – “Risk Taker” (feat. Offset)

Californië blijft een belangrijke artistieke voedingsbodem voor West Coast hiphop. Matthew Burdette, of kortweg Blxst, versmolt vroeg in zijn carrière met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - “Attitude” (feat. Charlie Wilson & Cash Cobain)

Hiphop, r&b, reggaeton,… De Amerikaanse artiest Don Toliver laat zijn stem op elke beat wel werken. De carrière van de half-rapper, half-zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “Shame On The Devil”

Sinds zijn eerste, officiële ep Hell Can Wait waardeert de hiphopwereld zijn muzikaal moedig karakter. In een tijdspanne van tien jaar fabriceerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.