Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chance the Rapper – “Child of God”

© Keeley Parenteau

Heeft Chancelor Jonathan Bennett nog een introductie nodig? Onder zijn alias Chance the Rapper bestormde de artiest uit Chicago in 2016 het wereldtoneel met zijn mixtape Coloring Book. Daar is hij sinds dan ook niet meer van weg te slaan, al is Chance wel een onorthodox buitenbeentje tussen zijn collega’s. Zo weigert hij tot op vandaag een miljoenencontract te tekenen bij een of ander megalomaan label om zo zijn artistieke vrijheid te waarborgen. Vrijwel al zijn inkomsten komen uit streaming en concerten, en dan nog geeft hij regelmatig muziek gewoon gratis weg. Zo bracht hij in 2015 het organische, experimentele album Surf, dat hij opnam met trompettist Donnie Trumpet en een groep muzikanten genaamd The Social Experiment, waaronder J. Cole en Erykah Badu. Het illustreert mooi welke verfrissende wind de rapper uit Chicago door de industrie wil doen waaien.

“Child of God” past perfect in de lijn die Chance al zijn hele carrière bewandelt. Op het eerste gezicht lijkt het een downtempo, subtiel en vrij eenvoudig opgebouwd nummer, met een pianobeat die geen potten kan breken, tot je naar de tekst begint te luisteren. Op een ietwat prekerige manier – en onder begeleiding van een kenmerkende lichte gospelhint – brengt hij samen met de Ghanees-Amerikaanse zanger Moses Sumney een ode aan de kracht van jongeren, en hoe zij soms uitgespuwd door de wereld toch verandering kunnen brengen. Zeker in zijn eerste strofes stelt de artiest al zijn vocale kunde en talent tentoon. ‘Dit nummer gaat over vertrouwen, doel en proces’, laat hij op Instagram weten. In de verrassend stijlvolle videoclip zien we naast de Chance ook de Gabonese kunstenares Naïla Opiangah, die met haar werk March 29 “Child of God” vereeuwigt voor het Museum van Moderne Kunsten in Chicago, de geboortestad van Chance the Rapper. Een leuke artistieke toets die het geheel net dat tikkeltje extra flair geeft.

Ook geheel in de stijl van Chance the Rapper weet niemand echt wat de toekomst brengt voor de Amerikaanse artiest. Zijn onafhankelijkheid staat hem toe ons te verrassen, al hopen we natuurlijk dat hij dat snel nog eens doet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chance the Rapper – “Together” (feat. DJ Premier)

Weinig hedendaagse rappers leggen een even vlekkeloos parcours af als Chance the Rapper dat deed in zijn beginjaren. Rolling Stone Magazine kroonde…
AlbumsRecensies

MadeinTYO - Never Forgotten (★★★): Glimlach verzekerd

Malcolm Jamaal Davis is een man van vele omzwervingen. Hij werd geboren op het Amerikaanse eiland Hawaii, bracht zijn tienerjaren door in…
AlbumsRecensies

Spillage Village - Spilligion (★★★★): Gebeden zonder meneer pastoor

Terwijl in de jaren tachtig de Amerikaanse hiphop gedomineerd werd door de tweestrijd tussen East en West Coast, ontstond er in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.