Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Campesinos! – “Feast of Tongues”

Het is een wonder dat een band als Los Campesinos! nooit veel bekender is geworden dan hij nu is. Het zevental weet namelijk perfect magische indiemuziek te maken door de combinatie van harmonieën en een rijk instrumentarium. Toch was het al zeven jaar geleden dat er nog eens muziek uit het kamp van de Britten kwam. In 2017 verscheen het fijne Sick Scenes, al brak de band ook daarmee weer niet de potten die het zou moeten breken. Misschien wel dit jaar, want op 19 juli verschijnt het zevende album van de band uit Caerdydd. All Hell heet het plaatje en met “Feast of Tongues” krijgen we alvast een eerste single te horen.

“Feast of Tongues” bevat naast de zeven leden in de band ook nog eens twee extra strijkers. Dat zorgt er natuurlijk weer voor dat de band groots in zijn magie klinkt. Het begint al wanneer de meerstemmigheid zich in het geheel mengt en je zo een warm gevoel door je lichaam voelt lopen. De stem van Gareth Paisey mengt zich niet veel later in het geheel, waarna de instrumenten langzaam blijven opbouwen en de meerstemmigheid op de achtergrond een soort van leidraad blijft vormen. Eens de gitaren dan op volle toeren lijken te draaien, komt het hoopvolle dat altijd al in de muziek van Los Campesinos! zit weer helemaal naar boven. Het epische einde doet ons het beste vermoeden van wat nog komen zal. De zeven jaren wachten waren duidelijk de moeite waard.

All Hell verschijnt op 19 juli.

Website / Instagram / Facebook

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Los Campesinos! – Sick Scenes (★★★): Fun, iets minder hits

Het is ondertussen al elf jaar geleden dat de band uit Cardiff hun neus voor het eerst aan het venster stak. In…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 20 - 26 februari 2017

De maand februari loopt stilaan op zijn einde maar dat wil niet zeggen dat de videoclipmarkt stilvalt. Deze week kwamen er weer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Campesinos! - "I Broke Up In Amarante"

Los Campesinos! is een band die in de Verenigde Staten en eigen regio Wales erg populair is. Op het Europese vasteland en andere landen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.