Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deap Vally – “It’s My World”

In september verkondigde garagerockduo Deap Vally dat ze er na elf jaar een punt achter zet. Dat liet Lindsey Troy weten via Instagram. In plaats van hierom te treuren, releasete de girlband drie maanden geleden een heruitgave van haar debuut SISTRIONIX uit 2013 om diens tiende verjaardag te vieren. Daarbovenop is ze al even onderweg met haar uitgebreide afscheidstournee, waarmee ze ook in ons land zal passeren. Voor er een definitieve breuk komt, verschijnt op 24 mei nog een laatste ep met de toepasselijke titel (ep)ilogue. Dit nieuws stuurden ze de wereld in met de release van de single “It’s My World”.

Het nummer is wat we onder de noemer ‘main character energy’ zouden plaatsen. Troy en haar wederhelft Julie Edwards zijn de protagonisten in hun eigen verhaal. Met die no-nonsense houding die Deap Vally ruim een decennium aannam, ruimt ze er zonder al te veel aan vuil te maken haar omstanders uit de weg. De slagzin ‘It’s my world and you’re just living in it’ mag dan ook als catchy statement dienen. Het tweetal brengt die stoutmoedige boodschap over met weergaloze rebellie. Een vet baslijntje mag de song openen, waarop snel een nonchalante zang volgt. Het refrein vormt met een breekpunt, waarna de smerige riffjes erop los snerpen. Dat is vooral zo wanneer de teller op twee minuten komt te staan; Deap Vally besteedt haar hoofdrol kort uit aan de gitaren die voor een hoogtepunt zorgen. De drumpartijen zijn zoals gewoonlijk nijdige uitbarstingen die bijdragen aan het venijn. “It’s My World” is een nummer vol attitude, dat ons doet geloven dat (ep)ilogue een krachtige, finale klap op de vuurpijl zal zijn.

Op 31 mei spelen de meiden van Deap Vally in De Casino in Sint-Niklaas, waar je diezelfde avond ook HotWax en Maria Iskariot kan gaan bewonderen. Het duo gaat ook  langs in Amsterdam voor een concert in Bitterzoet.

Facebook / Instagram / X / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deap Vally - "I Like Crime" (feat. Jennie Vee)

Rond bands als The Ting Tings, The Kills en Yeah Yeah Yeahs is het al een hele tijd muisstil, maar zonder dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deap Lips - "Home Thru Hell"

Deap Lips zegt je misschien niets, maar de twee bands die sinds kort de handen in elkaar slaan om dit project te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single GRIT - "New Car"

Grit is net geen klein grut. De band uit Los Angeles heeft een vrouwelijke frontvrouw in de vorm van Kat Meoz. De muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.