Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deap Lips – “Home Thru Hell”

Deap Lips zegt je misschien niets, maar de twee bands die sinds kort de handen in elkaar slaan om dit project te vormen ken je allicht wel. De twee dames van Deap Vally zijn niet op hun mond gevallen, terwijl hun oog viel op de gevestigde muzikanten van The Flaming Lips, die niet vies zijn van een samenwerking meer of minder. Samen brengen ze het beste van beide werelden bij elkaar in hun project dat na deze verklaring plots een minder originele naam lijkt te dragen. Deap Lips is met “Home Thru Hell” nog maar aan hun tweede single toe, maar er staat ons nog heel wat te wachten. Op 13 maart komt namelijk hun gelijknamige debuutplaat uit.

“Home Thru Hell” is een ongeremde mengeling van beide bands, meer dan dat het geval was op debuutcollab “Hope Hell High”. We steken van wal met een vette riff en gaan vervolgens over naar een akoestische gitaarstrofe die wordt besmeurd met het groffe stemgeluid van Deap Vally’s zangeres. Waar we in een doordeweekse song hiermee al ieder element gehoord zouden hebben, krijgen we een psychmomentje boordevol autotune op ons bord om daarna terug te keren naar de openingsriff alsof er niets is gebeurd. Hoe verder “Home Thru Hell” vordert, hoe meer The Flaming Lips hun invloed doet gelden en hoe intenser de single ook wordt. Een mix die niet voor iedereen weggelegd is, maar het werkt aardig.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief