Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deap Vally – “I Like Crime” (feat. Jennie Vee)

© Kelsey Hart

Rond bands als The Ting Tings, The Kills en Yeah Yeah Yeahs is het al een hele tijd muisstil, maar zonder dat we het goed en wel beseften, heeft Deap Vally de verderzetting haast volledig op zich genomen. Het Amerikaanse duo bestaat dit jaar zelfs tien jaar, heeft al drie albums op de markt gebracht en stond al in het voorprogramma van onder andere Muse en Red Hot Chili Peppers, maar in ons land bleven de dames vooralsnog onder de radar. Volledig onterecht overigens, want de muziek die de twee fabriceren mag er zeker zijn. Een klein jaar nadat hun laatste langspeler op de wereld werd losgelaten, zijn Lindsey Troy en Julie Edwards alweer aan de oppervlakte komen drijven, want binnenkort verschijnt er een nieuwe ep van de band.

Uit American Cockroach kregen we enkele weken geleden al het nieuwe “Give Me a Sign” te horen, maar daar komt dus nu alweer een vervolg op in de vorm van “I Like Crime”. Ze doen dat dit keer overigens samen met Jennie Vee, tourgitariste van onder andere Eagles of Death Metal.  Met een elektronisch bewerkte gitaarlijn komt de track snedig op gang, waarna het muzikaal redelijk donker wordt. De dames zingen over de new wave-achtige gitaarlijnen zoals je had kunnen verwachten van The Kills, waardoor het op een of andere manier allemaal heel herkenbaar overkomt. Na verloop van tijd slaat het tempo geleidelijk aan om. De drums krijgen wat meer inbreng, de gitaren klinken wat minder zwaar en ook de zang draagt z’n steentje bij. Uiteindelijk gooien de twee alles op een hoop en zo valt “I Like Crime” chaotisch uit elkaar. Het is dus fijn om te horen dat Deap Vally nog steeds leuke muziek maakt en de leegte die eerder genoemde bands achterlieten, probeert op te vullen.

American Cockroach, de nieuwe ep van Deap Vally, verschijnt op 18 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deap Lips - "Home Thru Hell"

Deap Lips zegt je misschien niets, maar de twee bands die sinds kort de handen in elkaar slaan om dit project te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single GRIT - "New Car"

Grit is net geen klein grut. De band uit Los Angeles heeft een vrouwelijke frontvrouw in de vorm van Kat Meoz. De muziek…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 29 augustus - 4 september 2016

In een week waar voor sommigen onder ons de vakantie ten einde liep en de eerste schooldag een feit was, zijn er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.