Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PAPPAS – “Rosa”

PAPPAS is een gloednieuw project van Wouter Souvereyns en Ruben Vanhoutte. Souvereyns kan je kennen als bassist van indiepopband Warhola, maar maakt ook al enkele jaren muziek op zijn eentje onder het pseudoniem WZA. Hij bracht reeds drie ep’s uit, waarop hij fluctueert tussen funky hiphop en r&b. Zijn debuutalbum SAWADO verscheen in 2021. Vanhoutte is drummer van dienst bij Tamino en sinds 2018 ook bij Jaguar Jaguar. De muzikanten sloegen de handen in elkaar om met z’n tweeën PAPPAS uit de grond te stampen. Het duo bracht haar eerste single “My Thunder” uit in maart en komt nu met een tweede, die “Rosa” heet.

Met “Rosa” vertaalt PAPPAS het spelletje van aantrekken afstoten. De initiële betovering vervaagt in twijfel wanneer blijkt dat de persoon op wie je zo verzot bent, misschien minder goed bij je past dan je het je voorgesteld had. Ware het niet door de songtekst, klinkt het nummer echter helemaal niet zo neerslachtig. Een zwoel, humide sfeertje hangt in de lucht door de licht exotische klanken. Het tweetal houdt het vrij kalm en ingetogen, maar met een vleugje Warhola maakte van “Rosa” een song die toch op subtiele wijze aanzet met de heupjes te wiegen. De zuivere vocals maken het gevoel nog wat intiemer, door de zachte manier waarop die worden gebracht. Het samenspel van twee partners die om elkaar heen blijven cirkelen krijgt een extra nadruk wanneer we ook een vrouwenstem te horen krijgen. Wat PAPPAS ons aanbiedt, smaakt naar meer. PAPPAS heeft een potentieel dat onze oren op scherp zet, want wat ons betreft valt ligt hier een verdienstelijk gegeven in het verschiet.

Op 14 mei speelt PAPPAS in BarBroos in Gent. De dag nadien kan je het duo spotten in Farrm in Hasselt.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Otto Knows - "Rosa"

Het zou goed kunnen dat je Otto Knows enkel kent van zijn grote hit “Million Voices“, die vorig jaar alweer tien kaarsjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.