Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pretty Sick – “Streetwise” (feat. xmal)

© Polina Boyko

Muzikant/model Sabrina Fuentes ziet eruit als een grungy prinsesje zoals Courtney Love in de jaren negentig, maar dan voor de internetgeneratie die de tramp stamp weer hip heeft gemaakt. Met haar band Pretty Sick haalt ze evengoed inspiratie bij alternatieve rockbands uit die tijd. In 2022 kwam het veelbelovende debuutalbum Makes Me Sick Makes Me Smile uit (luister bijvoorbeeld eens naar “Human Condition” voor een kennismaking). Het jaar ervoor had de groep met “Dumb” haar grootste hit. Tot nu toe, want nu is er “Streetwise”, waarmee Pretty Sick een opwindende nieuwe richting inslaat. Een nieuwe ep met dezelfde titel staat gepland voor 27 juni.

Het is vrijdagavond, je bent jong en woont in een grote stad. Dat betekent: een zee aan mogelijkheden om plezier te gaan maken. Het is exact die energie die “Streetwise” vat. Of zoals Sabrina Fuentes zingt: ‘City is a playground and I wanna explore’. Tijdens het uitgaan filmde ze met een speelgoedcameraatje het nachtleven in New York, Miami, Londen en Tokio, en die pixelachtige beelden eindigden in de videoclip. Pretty Sick maakte het nummer samen met de Zweedse producer Woesum, die eerder al met Yung Lean werkte. Hij gaf de alternatieve rock van Pretty Sick een elektronische behandeling om de lijn naar clubmuziek door te trekken. De glitchy percussie draagt bij tot de uitgekookte coole sfeer. De grootste aantrekkingskracht van “Streetwise” is echter Fuentes zelf, die de ironisch humoristische teksten met een toepasselijke nonchalance zingt. Ze eindigt het lied met een referentie aan hun bekendste single: ‘Got the whole crowd asking, are you gonna play dumb?’. Binnenkort zal het publiek ook “Streetwise” op hun verlanglijstje hebben staan.

Streetwise komt uit op 27 juni.

Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Atlantic - "Get Out"

Schotland is niet alleen het land van doedelzakken en kilts, maar ook de thuisbasis van Twin Atlantic. De vierkoppige groep kwam voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.