Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper – “Nothing To Report”

© Julio Assis

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op die hype. Velen probeerden, maar niet evenveel deed dat met kwaliteit en succes als gevolg. Kersverse nieuwkomer in de scene Fold Papers weet onder leiding van Chell Osuntade wel waar het mee bezig is. De man komt origineel uit Nigeria, maar rolde na een tussenstop in Michigan pardoes in de alternatieve muziekscene van Winnipeg. Na wat naam en faam te hebben vergaard in enkele kleine projecten, staat hij er vandaag met zijn eigen band.

“Nothing To Report” is na “Medical Jargon” nog maar de tweede liefdesbaby van het viertal, maar mag er gerust al zijn. De boodschap van de band is wel meteen duidelijk, getuige het rammelende gitaarwerk. Osuntade probeert namelijk om net niet te veel binnen de lijntjes te kleuren en zet dat in de verf met een redelijk strak en voortdenderend ritme, terwijl de bas en gitaarlijnen hyperkinetisch op het patroon van de drums dansen. Net genoeg chaos om de redelijk cynische opmerkingen van de frontman zelf extra te belichten dus. Baanbrekende muziek is het nog net niet, maar het wordt hoe dan ook de moeite om Fold Papers de komende jaren in het oog te houden.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tramhaus - "Beech"

Tramhaus telt evenveel leden als een hand vingers heeft. Vingers om af te likken wel; de band kopieerde haar naam van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER - "Mere Mortal"

Het postpunkcircuit heeft de afgelopen jaren aan een verschroeiend tempo nieuwe bands doen ontstaan. Eervolle vermeldingen in die categorie zijn bands als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.