Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek – “Starburned and Unkissed”

© CPU – Joost Van Hoey

Caroline Polechek wacht nooit lang met nieuw werk uitbrengen. De deluxe-versie van haar vierde plaat is nog maar enkele maanden uit, en alweer verschijnt een nieuwe single voor de soundtrack van de film I Saw the TV Glow. Het nummer heeft ze samen geproducet met Alexander G. Cook (niet te verwarren met de componist van de filmmuziek, Alex G). De Brooklyniet brengt natuurlijk al een tijdje muziek uit, waarbij ze steeds handiger de glitchpop van Charlie XCX vermengt met haar eigen melodramatisch universum. Het album Desire, I Want To Turn Into You werd vorig jaar zo een van de beste van dat jaar. Polechek is bovendien ook een van de weinige popartiesten die ervoor kiest om autotune nog als een waardevol instrument te gebruiken, in plaats van louter als oplapmiddel. Deze ietwat vage omschrijvingen gelden ook voor “Starburned and Unkissed”. Het nummer begint nogal lofi en etherisch maar bouwt al snel op met een old school drummachine en curieus gitaar- of synthgekras. Het lied duurt niet lang, maar laat toch twee refreinen toe, met bombastische gitaren en climactische vocals. Hierna is er een korte brug en derde refrein waarin de klanken achterstevoren lijken te staan, totdat het nummer abrupt stopt.

Deze esthetiek is erg gepast voor de Amerikaanse retro en glowwave horrorfilm, geschreven en geregisseerd door Jane Schoenbrun. De film had reeds een exclusieve première op Sundance Film Festival in februari en komt morgen uit in de Verenigde Staten. Naast hoofdrolspelers Justice Smith and Brigette Lundy-Paine komen heel wat bekende muzikanten in beeld, zoals Fred Durst, Phoebe Bridgers, Snail Mail, Kristina Esfandiari en Haley Dahl. De soundtrack van I Saw the TV Glow verschijnt op 10 mei via A24 Music, een week na de film dus. Deze bevat nog meer bekende features, opgesomd onderaan. Eerder verscheen al “Anthems for a Seventeen Year-Old Girl“, een cover van Broken Social Scene door Yeule. Er is ook een vinyl voorzien met een exclusieve cover van “Tonight, Tonight” door Snail Mail, origineel van Smashing Pumpkins.

Facebook / Instagram / Website

Tracklist van I Saw the TV Glow (Original Soundtrack):
01. Yeule – “Anthems for a Seventeen Year-Old Girl”
02. Frances Quinlan – “Another Season”
03. Caroline Polachek – “Starburned and Unkissed”
04. Florist – “Riding Around in the Dark”
05. Bartees Strange – “Big Glow”
06. Maria BC – “Taper”
07. King Woman – “Psychic Wound”
08. Jay Som – “If I Could”
09. L’Rain – “Green”
10. The Weather Station – “Moonlight”
11. Drab Majesty – “Photograph”
12. Proper. – “The 90s”
13. Sadurn – “How Can I Get Out?”
14. King Woman – “Bury”
15. Sloppy Jane – “Claw Machine” feat. Phoebe Bridgers

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

177 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sloppy Jane - "Claw Machine" (feat. Phoebe Bridgers)

In het begin van 2024 ging de nieuwe film van de Amerikaanse Jane Schoenbrun in première. Voor I Saw the TV Glow…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.