Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dust – “Ward 52”

© Charlie Hardy

Dust heeft zonet hun debuutplaat aangekondigd en doet dat met de nieuwe single “Ward 52”. De band staat nog aan het begin van de carrière, maar het ziet er alvast veelbelovend uit voor de Australiërs. Ze begonnen met muziek maken tijdens de lockdown van 2020 en kunnen nu, drie jaar later, eindelijk optreden in Europa. Met zijn vijven zijn ze graag luid en mixen ze verschillende stijlen. “The Gutter“, een eerder verschenen nummer, toonde al aan dat de band vooral energie wil creëren. Australische alt-punk op zijn best.

Het nieuwe nummer gaat over de confrontatie met de eigen sterfelijkheid en hoe je ermee moet omgaan. Justin Teale, de zanger, werkte gedurende zes maanden aan die tekst. Dat deed hij vooral tijdens het afwassen in het café van zijn ouders. Daarbij was het voor hem ook de eerste keer dat hij zijn persoonlijke ervaringen in een tekstvorm probeerde te gieten en daar is hij rijkelijk in geslaagd. Overstemd door luide gitaren rollen de lyrics vloeiend voort op de achtergrond. Drummer Kye Cherry heeft ongetwijfeld stijve armen na het spelen van dit verschroeiende tempo aan stevige beats. De zachte saxofoon op het einde zorgt ook nog voor een melancholisch momentje dat ons de ogen doet sluiten. “Ward 52” valt het best te beschrijven als hard maar knuffelbaar. De stijl is progressief en heeft als doel creatief om te gaan met het punk-genre. Ook de tekst is heel poëtisch en beschrijft de boodschap op een zweverige manier. Het sappige Australische accent maakt het nummer helemaal compleet.

Debuutplaat Et cetera, etc verschijnt op 29 maart. Op 3 april staat Dust in de Muziekodroom Club te Hasselt als voorprogramma van Hockey Dad.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
InstagramLiveRecensies

Peuk @ Trix (Bar): Smeulende gitaren en rokende versterkers

Peuk en punk. Het lijkt een duo uit een televisieserie voor kinderen, maar in werkelijkheid is het een band en een genre…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Beg For The Torture"

Destroy Boys uit Californië bracht in 2021 het album Open Mouth, Open Heart uit. Het was een van de meer gestroomlijnde albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.