Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Bitchos – “La Bomba”

© CPU – Mathias Verschueren

Met hun excentrieke stijl wisten de vier dames die sinds 2017 samenhokken als Los Bitchos al vele harten te veroveren. De multiculturele groep produceert uitsluitend instrumentale muziek, waarin ze invloeden van Argentijnse cumbia en Peruviaanse chicha uit de jaren zeventig en tachtig verwerkt. Daar gieten de leden een sausje van surfgitaren en retro-futuristische sounds uit het discotijdperk overheen. Na enkele sporadische singles de afgelopen jaren volgde in 2022 de langverwachte debuutplaat Let the Festivities Begin!, dat met groot enthousiasme onthaald werd. Met “La Bomba” toont Los Bitchos zich opnieuw van haar creatieve kant.

De nieuwe single zit wederom vol Zuiders temperament en doet het kwik naar zomerse temperaturen stijgen. “La Bomba” is ook werkelijk een ‘bommetje’, want het valt meteen binnen met een pittige dynamiek. Het extatische feestniveau van Let the Festivities Begin! wordt doorgetrokken. Hoewel we intussen familiair zijn met hoe Los Bitchos doorgaans klinkt, komt het toch weer verrassend uit de hoek. De catchy surfgitaren staan dit keer duidelijk op de voorgrond. De kronkelende geluiden van de synthesizers en het ritme dat uit de baslijn wordt gepompt strooien een snufje funky disco over het nummer. Die bruisende energie bereikt daarmee het effect van een soort trance, aangezien het schijfje nog enige tijd blijft plakken.

Vanaf vrijdag kan je een ticket kopen voor Los Bitchos’ concert in de Ancienne Belgique op 4 december. Hetzelfde geldt voor de show op 6 december in Paradiso in Amsterdam.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): De grote smeltpot

De laatste keer dat King Gizzard & The Lizard Wizard vertoefde in een Belgische concertzaal is geleden van oktober 2019, toen voor…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
LiveRecensies

Sonic City (Dag 3): Van duo's naar ensembles

De laatste dag van Sonic City stond vooral in het teken van de curatie van Black Country, New Road. Op die manier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.