FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

© CPU – Joost Van Hoey

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af door acht nieuwe artiesten aan de line-up toe te voegen. Tijdens het eerste weekend van augustus wordt de voormalige Genkse mijnsite C-mine getransformeerd in een festivalterrein. Dat de tijd van steenkolen achter ons ligt, blijkt uit hoe graag AFF muzikale diamantjes opgraaft en laat schitteren tijdens haar tweedaagse. Daarbovenop spant de organisatie zich in op ecologisch vlak want in ruil voor drie lege batterijen verleent AFF je toegang tot het festival.

In opvolging van The Murder Capital, kondigt AFF nu ook landgenoot Gurriers aan. Het Ierse vijftal dat zichzelf tot postpunkband doopte, komt op vrijdag 2 augustus met slechts een handjevol singles de Main Stage veroveren. De Amerikanen van Lifeguard brouwen eenzelfde plannetje en voegen daar een vleugje noise rock aan toe. Om het punkgehalte naar een jazzy niveau te tillen, laten ze het over aan eigen talent Younnis.

Op festivaldag twee maakt The Bony King Of Nowhere van de AFF-site voor de vierde keer zijn koninkrijk. De Gentenaar stevent in rechte lijn op de troon af, want met meesterwerkjes als het recente Nobody Knows zal het niet lang meer duren eer hij zijn royale status verzilveren kan. Nieuwe Lichting-finalist Ashley Morgan komt de boel een beetje opfrissen met zijn hiphop tracks, terwijl Porcelain Id een poging waagt om het stof te doen oplaaien met een waaier aan avant-folk- en elektronicasounds. Tenslotte ontvangt AFF met Lintworm nog meer talent van Belgische makelij. De gewelddadige metalband die vorig jaar tot winnaar van het Trap Het AFF-concours werd uitgeroepen, raast opnieuw binnen met haar wervelwind van powerviolence en noise. Wie op zaterdag drie augustus zeker niet in de grachten van de Nederlandse hoofdstad blijft liggen, zijn onze Noorderburen van Marathon. Het postpunktrio trekt een sprintje naar de Genkse het AFF-terrein om er haar kenmerkende shoegaze- en indiekunsten te laten zien.

Meer details omtrent het festival kan je op de website vinden, waar vanaf vandaag ook de ticketverkoop voor campingplaatsjes van start gaat.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 2 augustusGurriers – Hotline TNT – Lifeguard – Wixcakes – Younnis

Zaterdag 3 augustusAshley Morgan – GHOSTWOMAN – LintwormMarathonPorcelain Id – Sheer Mag – The Bony King of Nowhere – The Murder Capital

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.