Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grace Bowers & The Hodge Podge – “Tell Me Why U Do That”

Grace Bowers & The Hodge Podge

Grace Bowers is een zeventienjarig toptalent en gitaarvirtuoos in de maak. Ze ontbolsterde tijdens de covidperiode via sociale media en kan sindsdien rekenen op een uitgebreide online fanbase. Met rijke invloeden van Jimi Hendrickx en B.B. King vindt ze via de gitaar een manier om haar jeugdige energie om te zetten in scheurende solo’s en riffs. Haar talent werd ook opgepikt door bekende artiesten zoals Dolly Parton en Lainey Wilson, die Bowers meebrachten als gastgitariste in haar thuisbasis Nashville. Met debuutsingle “Tell Me Why U Do That” doet ze het ook niet alleen en brengt ze op haar beurt dan weer haar eigen band The Hodge Podge mee.

Dat Bowers nog voorzichtig en bescheiden is, blijkt duidelijk uit haar interviews en podcasts. Ook in deze single steelt ze niet direct de show, maar laat ze ruimte voor The Hodge Podge om de toon te zetten. Met resultaat, want een levendig ritme en catchy refrein doen dit nummer aanslaan. Eenmaal het tijd is voor Bowers’ gitaarsolo verdwijnt haar voorzichtigheid en bescheidenheid van het toneel. Met veel gevoel bouwt Bowers haar solo op en laat ze haar gitaar lekker gillen. The Hodge Podge blijft ook haar goed ondersteunen en maken er een aanstekelijke mix van soul, blues en rock van. Met “Tell Me Why U Do That” wordt niets opnieuw uitgevonden, maar worden oudere genres wat jeugdigheid ingeblazen. Het vormt zo een gepast nummertje bij de eerste zonnestralen.

De nog onbenoemde debuut-ep is in volle maak en wordt eind dit jaar beschikbaar.

FacebookInstagram  / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
AlbumsRecensies

Dea Matrona - For Your Sins (★★★): Pittige braafheid

We mogen stellen dat het Dea Matrona best wel voor de wind gaat. Het Noord-Ierse bluesrockduo gevormd door Mollie McGinn en Orláith…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goodbye June - "The Hard Way"

Voor de noemer van ’70s blues rock revival’ kwamen er de laatste tien jaar al enkele bands in aanmerking om dat label…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.